Bli abonnent Nyhetsbrev Annonser hos oss

Storsatsing fra Glastron

Amerikanske Glastron drar på med hele sju nye modeller i 2009. Glastron 289 Sport Cruiser er an av dem, og denne modellen er amerikanernes største modell hittil. (15.10.08)

Publisert Sist oppdatert

Av Therese Vågen

Produsenten er ikke rent lite stolt over sitt nye flaggskip. I følge dem selv har de denne gangen dratt på skikkelig, og markedsfører da også modellen som den mest luksuriøse båten med dobbeltlugar som de noen gang har produsert.
Under dekk er nå i alle fall den V-formede sittegruppen i forpiggen i hvit lærimitasjon og dørken er delvis dekket med tepper. Når måltidene ikke inntas her, gjøres denne om til en svært romslig køye. I tillegg er det plassert lugar med dobbeltkøye akter. Byssa er velutstyrt med vask, innebygget kaffemaskin, mikrobølgeovn, koketopp og elektrisk ovn. Uteplassen har sidestilt styrekonsoll med sittegruppe på babord side, i tillegg til seter rygg i rygg med førersetet, vendt mot sittegruppen akter. Disse kan delvis også gjøres om til en solseng.

Glastron 289 Glastron 289

Glastron 289 Glastron 289

Motoralternativene på den 8,79 meter lange og 2,77 meter brede båten er Volvo Penta 5m7 GXI 320 bensin, eller Volvo Penta D4 300 diesel, henholdsvis til rundt 875.000 kroner og 995.000 kroner.

I tillegg til Sports Cruiseren lanseres det også seks nye skjærgårdsjeeper med både innenbords- og utenbords motor - fire nye i GLS-serien og to nye modeller i SSV-linja. 


Skjærgårdsjeepen Glastron GLS 195 er en av flere 2009-nyheter fra den amerikanske båtprodusenten.