Satser etter 100 år

En av Norges eldste båtforhandlere, Herholdt Andersen i Tønsberg, har åpnet ny stor butikk etter snart 100 år i bransjen.

Publisert Sist oppdatert

Av Hans Due

Det var i 1912 at båtbutikken til Herholdt Andersen ble åpnet i Tønsberg sentrum. Siden den gang har butikken blitt flyttet én gang ned til brygga i byen, den gang nærmest  "ut på landet", i dag midt i byen. Men de alderstyngede lokalene har blitt for små for en av sør-norges mest tradisjonsrike butikker, og 3. januar i år åpnet de en splitter nye butikk med store, lyse utstillingslokaler på til sammen 1.600 kvm over to etasjer på Træleborg i Tønsberg, det også nesten midt i byen i forhold til dagens bebyggelse, og med gangavstand til bryggene. Hadde det vært langt nede i forrige århundre, hadde de vel kun hatt kuene som potensielle kunder.

De gamle lokalene som så mange båteiere har vært innom for å skaffe reservedeler og fiskeutstyr opp gjennom årene skal fortsatt bestå med en liten utstyrsavdeling, men vil man handle båt eller spesielt tilbehør, må man gå et par hundre meter til den nye butikken.

(22.01.2011)