Ny italiensk kjekkas

Etter 1300 timer på tegnebrettet er Sessa marines nye Key Largo 34 klar for produksjon. Den er minst like macho som brødrene i KL-serien.

Publisert Sist oppdatert

Av Lars Kristian Larsen

Sessas Key Largo-serie består av båter fra 19 til 38 fot, med Key Largo 36 som den ultimate machobåten med tre av Yamahas V8-ere på 350 hk på hekken. Lillebroren KL 34 er nå født på et italiensk tegnebrett. Og det blir ingen kjedelig båt det heller.   Her satses det på to ganger 300 hk, og marsjfart på mellom 40 og 45 knop.
Key Largo 34 blir også i salg med innenbordsmotor (presenteres i Genova i oktober). 2 Volvo Penta 5.7-liters V8 bensinmotorer, som  totalt yter 640 hk, blir det heftigste motorvalget dersom du foretrekker å ha hestene under dørken.

Key Largo 34 er ikke ulik de andre båtene i KL-serien. Det legges vekt på rikelig med plass til soling på både for- og akterdekk. På fordekket er det også montert høytalere, slik at solslikkerne kan kose seg med musikk til arbeidet med brunfargen.

Vi testet Sessa Key Largo 27 - Se video:

Aktenfor styrekonsollen finnes et stort salongområde med tilhørende minibysse. Denne inneholder vask, grill, kjøleskap og ismaskin.  Ønskes skygge over hele akterdekket er det bare å folde ut den elektriske bimini-toppen.

Elektrisk er også landgangen blitt. Ved et knappetrykk folder den seg ut på babord side, og gjør ilandstigningen enklere. I følge Sessa er det første gang det er montert elektrisk landgang på et fartøy med utenbordsmotor.

- Konsollen er også nydesignet. Sessas designteam tatt utgangspunkt i en flycockpit og plassert instrumentene slik at de skal være mest mulig intuitivt og enkelt satt opp, skriver verftet i en pressemelding.

Under dekk er det i følge Sessa, stor plass, og en ståhøyde på 190 centimeter. En stor dobbeltseng finns  lengst forut, og båten er ellers utrustet med salong, toalettrom og bysse i tillegg til en stikklugar på 150x181 centimeter.

Sessa marines Key Largo 34 blir presentert for første gang under Cannes boat show i september.

Tekniske data - Sessa Key Largo 34

Lengde i meter:

9,99

Bredde i meter:

3.30

Maks motorstørrelse i hk

: 2x350

Maks ant. passasjerer

: 8

Ferskvannstank i liter:

1200

Septikktank i liter:

95

(16.06.2011)