Lang messeluksus

Torsdag til søndag braker det løs for årets båtmesse i Pollen i Arendal, som i år blant annet kan by på 95 fot med luksus blant sine 135 utstilte båter. (20.05.09)

Publisert Sist oppdatert

Av Therese Vågen

Princess 95 MY er nemlig en av båtene som skal stilles ut under Sørlandets Båtmesse, som i år avvikles for 29. gang. Til sammen er det i år over 400 meter brygge med 135 båter på vannet med stort og smått, i tillegg til 35 stand fordelt på 62 utstillere.

Mindre messe

Selv om messen er noe mindre enn under toppårene i båtbransjen lover arrangørene at årets messe likevel blir bred og variert. 
- Det blir mulighet til å få med seg de fleste båtmerker som selges i Norge, og det finnes båter for enhver lommebok og kredittkort.

Messemagnet

En av publikumsmagnetene blir nok den nevnte Princess 95MY, som er 30 meter lang, sju meter bred og veier 94 tonn. Og selv om du trolig nok ikke har råd til å bla opp med 65 millioner kroner for denne båten, dessuten er den allerede solgt, kan det kanskje være andre båter som er av interesse på messa.

Folkefest

- Vi skal også i år skape en folkefest i Pollen, og jeg gleder meg til å vise frem alt det spennende vi har å by på. Selv om det blir en noe mindre messe, blir den ikke mindre interessant. Messen stiller forventningene til de som er ute etter luksus, og de som er ute etter å kjøpe en båt til familien eller seg selv, sier messesjef Cathrine Coucheron Berli.

Miljøprofil

Også i år satser arrangørene på underholdning fra flytescenen, med kåring av Mesternes Mesterlag som nytt innslag og en premie på 10.000 kroner. I tillegg blir det som vanlig sang, musikk, oppvisninger og annen moro fra scenen. Messen satser denne gangen også på en sterkere miljøprofil og kildesortering under messedagene.