Vinnerbåten vel i havn

Han innrømmer at det har vært vanskelig å vente, men nå har den heldige båtvinneren Arnt Kåre Rolland fra Apeland i Førlandsfjorden endelig fått den nye millionbåten sin trygt i havn.

Publisert Sist oppdatert

 Av Therese Vågen

- Nå er endelig båtlivet startet og båten fungerer godt! Fruen uttalte at dette er noe hun kan venne seg til, jubler Rolland, som vant en splitter ny Faeton 29 Scape da han i fjor ble trukket ut som vinner av Båtmagasinets store gevinst på Sjøen for Alle-messa.

Ekteparet Arnt Kåre (t.v.) og Åse Rolland fikk sin første prøvetur med vinnerbåten, en Faeton 29 Scape, sammen med Frode Berg (t.h.) fra importøren Nordic Trade Company. Ikke tvil om at alle var godt fornøyde med både båt og prøvetur. (Foto: Hans Due)

Tok med kjentmann

Sammen med sin gode venn Terje Kleiveland fra Bergen som navigatør, hentet Rolland nylig båten hos Frode Berg og Nordic Trade Company på Barkåker like ved Tønsberg.
- Tidligere båterfaring var ikke mye å skryte av for min del; litt ut og inn en fjordtarm på Vestlandet er ikke det samme som å gå rundt Sørlandet. Da har navigatøren atskillig mer å fare med. Heldigvis, sier Rolland, som synes det var greit å ha med en kjentmann i ferden fra øst til vest. 

Kuling og regn

Og de to fikk teste hva båten var god for i åpen sjø, etter å ha passert Tjøme og med kurs for Jomfruland. Tre timer etterpå la duoen til i Risør, mens regngudene bestemte seg for å døpe båten. Etter å ha lagt seg til for natta i Grimstad våknet de opp til værmeldinger som varslet kuling og regn. Men de kom seg tidlig av gårde og fikk en rolig start på andre dagen.
– Blindleia ble en opplevelse, selv om regnet var med oss hele veien. Artig å gå med egen båt på steder du bare har lest om. 

For tidlig hjem

Ikke før Mandal gikk værgudene av skaftet, og ferden gikk videre rundt Lista og videre vestover på den kanskje tøffeste delen av turen. Etter å ha lest om åpningen i Båtmagasinet, var Rolland fast bestemt på å gå gjennom Spangereidkanalen ut fra Mandal. Da slapp de også å gå rundt Lindesnes. I Egersund dukket godværet opp med solskinn og vindstille, og på den siste etappen gikk det faktisk så fort at Rolland fikk beskjed hjemmefra om at de måtte roe ned slik at velkomstkomiteen fikk tid til å komme seg ned på brygga.

Champagne og flagg

I det de rundet Rønneviksholmen og gled inn mot brygga, ble de møtt av slekt og naboer med flagg, sang, fotoapparater og ikke minst – champagne.
- Jeg er Erlend Prytz, som foretok trekningen av Båtmagasinbåten, evig takknemlig. En minst like stor takk til sjefredaktør i Båtmagasinet, Hans Due. Og sist men langt fra minst; en stor takk til Frode Berg i Nordic Trade Company som gjorde det hele til en uforglemmelig opplevelse med sin strålende service.

Dermed er Flamingo trygt ankret opp ved den nye flytebrygga, og Arnt Kåre og kona Åse ser nå frem til mange båtgleder i sin nye Faeton 29 Scape.
- Båten er døpt Flamingo etter hotellet vi bodde på da Hans Due ringte meg i Bulgaria og kom med det glade vinnerbudskapet.

Båtvinner avreiseBåtvinner - klargjøring