Båtmagasinet-båten brant opp

Historien om Båtmagasinet-båten som ble vunnet av Arnt Kåre Rolland under Sjøen for alle i 2007, har fått en trist sorti. Etter en brann hos Nordvegen Marine i Karmøy gikk båten opp i røyk. (08.03.10)

Publisert Sist oppdatert

Av Therese Vågen

Bare to år etter overleveringen av Båtmagasinet-båten ble det en trist og brå oppvåkning lørdag morgen for vinneren Arnt Kåre Rolland fra Aksdal.

Natt til lørdag i 5-tiden stod Nordvegen Marine-anlegget i full fyr, og det blir anslått at verdier for 15-20 millioner kroner har blitt flammenes rov. I følge Haugesunds Avis skal det ha vært åtte båter inne i hallen, og tre båter ute. En av båtene som gikk med var altså Rollands Faeton 29 Scape.
- Min kjære Faeton var lagret innendørs hos dem og er nok nå historie, sier en trist Rolland til Båtmagasinet. Han håper nå på et greit forsikringsoppgjør etter storbrannen.

Daglig leder Petter Haavik i Nordvegen Marine ble varslet om brannen av en kunde som hadde fått nødmelding dra Hovedredningssentralen om at nødpeilesenderen hadde løst seg ut i båten. Haavik har vært i kontakt med forsikringsselskapet og varslet dem om brannen. Til lokalavisa sier han at han regner med at de er forsikret, og at hver enkelt båt dessuten er forsikret av båteier.

Etter millionbrannen har også fire personer mistet jobbene sine.