Strømøy satser stort

Racerbåtfører Marit Strømøy fortsetter som teamfører på Formel 1-nivå og skal nok en gang delta i årets VM-serie. Hele fire team var interessert i sandefjordsjenta, som til slutt valgte Team Azerbaijan. (26.03.09)

Publisert Sist oppdatert

Tekst: Therese Vågen
Foto: starsonwater.com

– Teamet stiller en veldig bra båt til disposisjon og jeg får ta med mine egne sponsorer inn i satsningen. Dermed ble valget ganske enkelt, forteller Marit Strømøy etter flere måneders forhandlinger.

FAKTA FORMEL 1:

● Formel 1 er toppklassen innen racerbåtklassen rundbane båt

● De spesialbygde båtene i kompositt og kevlarmateriale kan gjøre 0-100 km/t på 2,5 sekunder

● Toppfarten ligger på rundt 240 km/t

Marit Strømøy

20 årsjubileum


I sin 20. sesong som racerbåtfører er satsningen større enn noensinne, med et hektisk program. F1 World Championship er den viktigste og største satsingen, men Marit skal i år kjøre i tre serier med 15 løp i 13 forskjellige land. Foruten åtte løp i VM-serien med sesongstart i Portugal om en drøy uke, deltar Marit også i den nordiske F2-serien med sin egen båt og eget team. I tillegg skal hun kjøre verdenscup i Endurance, for et fransk team.
– Jeg gleder meg enormt til denne sesongen. Teamene og jeg har aldri vært så godt forberedt noen gang og alt ser bra ut så langt, sier Marit.

Optimistisk


Med på laget har 32-åringen et knippe norske og internasjonale sponsorer. Budsjettet for satsningen er på 1,5 millioner, og Marit kan fortelle at det fremdeles gjenstår litt  for å få hele kabalen til å gå opp. Økonomiske nedgangstider er årsaken til litt treghet i sponsormarkedet, men Marit er optimistisk. 
– Jeg jobber på spreng for å få klarlagt alt på et tidlig stadium slik at sponsorene får med seg hele sesongen. Med så mange løp i så mange land har vi et stort nedslagsfelt.

Sikter høyt


Team Azerbaijan er nå på vet til Portimao i Portugal der den første VM-runden arrangeres 3.-5. april. Med i teamet er stjerneføreren og tidligere verdensmester i F2, Jonas Andersson fra Sverige, samt noen av verdens beste mekanikere. Med to nordiske førere satser Team Azerbaijan på plasseringer helt i toppen. 
- Jeg har press på meg nå. Mine tidligere F1-løp har vært i ganske dårlig utstyr, men i år skal det være mulig å henge med blant de fem-seks beste, avslutter Marit Strømøy.