Langvarig båtkrangel endelig over

Etter flere år med til dels offentlig skittentøyvask og krangling er båtsporten i Norge igjen samlet til ett rike.(05.05.09)

Publisert Sist oppdatert

Tekst: Therese Vågen 
Foto: f2boat.com

I forrige uke inngikk Norges Motorsportforbund og Båtsportforbundet en avtale som legger til rette for at båtsporten igjen blir samlet og organisert i Norges Motorsportforbund og Norges Idrettsforbund.

Ny start

Siden november har det pågått forhandlinger med håp om å komme til enighet innen sesongstart kommende helg.
- Nå har vi alle forutsetninger for å lykkes, uttaler Frode Sundsdal, leder for båtsportaktiviteten i Norges Motorsportforbund.

Full forvirring

Den langvarige konflikten oppstod for en rekke år tilbake da enkelte klubber organisert i Norges Motorsportforbund meldte seg ut i protest mot det de mente var manglende satsing på båtsport innad i motorsportforbundet. Klubbene som brøt ut dannet sitt eget forbund og tok blant annet navnet til det tidligere båtsportforbundet som i 2002 ble en del av Norges Motorsportforbund. Dermed var krangelen i gang.

Kranglet om rettigheter

I tillegg til navnekonflikten oppstod det en langt viktigere krangel om retten til å arrangere og delta både i nasjonale og internasjonale båtrace. Norges Motorsportforbund beholdt rettighetene til å arrangere statusrace som blant annet NM, EM og VM, samt deltagelse for sine forbundsmedlemmer, noe som gjorde det vanskelig for klubbmedlemmer i det andre forbundet å konkurrere på slikt nivå.

Fredelige framtidsutsikter

Nå ser det derimot endelig ut til at båtsporten igjen kan kjøre under samme flagg og fane under Norges Motorsportforbund og som en organisert del av Norges Idrettsforbund, etter flere års innbitt krangling og interne konflikter mellom de to forbundene.

Fortsatt motstand


Men på tross av samarbeidsavtalen finnes det fremdeles motstandere. Steilest i konflikten står kanskje Tvedestrand Racing Klubb. På sitt styremøte nylig vedtok klubben at de aldri vil bli medlem av Norges Motorsportforbund. Klubben risikerer nå å bli stående alene og ikke kunne arrangere regatta hvis de ikke gjør helomvending. Tvedestrand Racing Klubb er arrangør av offshoreracet Vårspretten og er også kjent i båtmiljøet for sine sommer- og høstregattaer.