Nr 5 2012

Praktisk: Gelcoat Sealer Middelet som løser alt

Det er ikke bare hardt arbeid som fører til et godt resultat. Feldten Marines gelcoat sealer er det beste båtpleieproduktet vi til nå har prøvd.

Publisert Sist oppdatert

TEKST: ATLE KNUTSEN FOTO: LARS KRISTIAN LARSEN

Hugos, all verdens rubbing og rensemidler i all ære. Men dette er i sannhet et vidundermiddel på flaske. Inngrodde svarte striper, rustflekker som aldri før har sluppet taket og annet dypt-sittende smuss forsvant i løpet av sekunder da vi gjøv løs på reportasjebåten med dette produktet. Som om det ikke var nok, har middelet ytterligere to egenskaper – nemlig at det også polerer og forsegler overflaten. Etter mange års erfaring med at ”alt-i-ett”-produkter som lover snarveier til paradiset, best beskrives som ”lurium på boks”, har vi omsider funnet et produkt som beviser det motsatte.

Nano-teknologi

Gelcoat-sealeren er et vannbasert nano-middel som penetrerer overflaten og dermed løser opp urenheter meget effektivt. Det er også tilsatt slipemiddel, slik at selv hardt-sittende møkk slipper umiddelbart. Etter behandling skal dessuten middelet etterlate en olje, smuss og vannavvisende overflate. Sistnevnte har vi allerede konstatert at er tilfelle. Middelet påføres direkte fra flasken med en tørr fille, men man kan også bruke poleringsmaskin. Det går med ca 20 ml per kvadratmeter.

Enkelt å bruke

Vi hadde vasket båten med Zalo-vann før vi foretok behandlingen med produktet fra Feldten Marine, men dette er ikke nødvendig i følge produsenten. Mye skitt satt fortsatt godt fast i gelcoaten, og vi anså en rubbing og polering som eneste alternativ. Etter første forsøk med Gelcoat Sealer var vi imidlertid overbevist om at vi her har funnet et perfekt middel for både vårpussen og ikke minst vedlikeholdsrengjøring gjennom sesongen.

Man heller ganske enkelt produktet på en tørr klut, og polerer den aktuelle overflaten. Etter påføring kan man polere stoffet av med en gang, og man får frem ren og fin gelcoat. Selv vanskelige flekker forsvinner svært lett.

Siden produktet inneholder lettflyktige organiske stoffer, er det å anbefale at man bruker støvmaske og hansker under arbeidet.

FAKTA: GELCOAT SEALER

Type teknologi:

Nano-basert

Innhold per flaske:

250 ml

Forbruk:

Ca 20 ml pr 1 kvm.

Pris per flaske:

199 kroner

Produsent:

Nanogate AG

Importør:

www.flak.no

 

Powered by Labrador CMS