Nr 5 2012

Leder: Intet nytt = godt nytt

Den rekordtidlige varmen i mars måned i Sør-Norge medførte tilnærmet panikktilstand i båthavnene.

Publisert Sist oppdatert

 

 Veldig mange båteiere var kjempesugne på å få båtene sine raskt på vannet for å kunne nyte den første uventede varmebølgen på sjøen. Det kom nok litt bardus på de som disponerer trucker og kraner og som måtte forsere tidsplanen for båtutsetting. De som allerede hadde båtene sine på sjøen, koste seg storligen, og vi snakket med flere som akutt hadde tatt ut noen ekstra feriedager i sakens anledning.

     Samtidig kom den store båtlivsundersøkelsen i regi av KNBF og Norboat, der også vi i Båtmagasinet har vært involvert. Undersøkelsen forteller oss at det er lite nytt under solen. Helt siden Båtmagasinet ble startet opp i 1985 har vi jevnlig hatt mindre undersøkelser hvor mange av de samme temaene har vært på spørreskjemaene. Svarene vi har fått stemmer veldig godt overens  med det som kommer fram i den store undersøkelsen nå. Utdrag av undersøkelsen kan du finne på side 118 i denne utgaven av Båtmagasinet. Konklusjonen vi trekker er at vi i veldig stor grad har klart å gi våre lesere relevant artikler opp gjennom årene, og at vi har truffet målgruppen. Det er du som fritidsbåtbruker som er vår oppdragsgiver, og den suksess Båtmagasinet har hatt som det største frittstående båtblad i Norge og faktisk ett av verdens største båtblader sett i forhold til folketallet, forteller oss at vi treffer deg hjemme i veldig stor grad. Det betyr ikke at det ikke er rom for forbedringer, og vi jobber hele tiden for å spisse våre artikler mot dine interesser som fritidsbåtbruker. Vi konstaterer at båtturene ikke har forandret seg nevneverdig med årene. Riktignok har fritidsbåten utviklet seg, både båttype og ikke minst utstyr og komfort om bord. Men målet er det samme. Det å kose seg langs vår langstrakte kyst er målet for turen, og naturen ligger der, stort sett uberørt og uforandret, og det er i stor grad det vi i Båtmagasinet ønsker å formidle og inspirere til å utforske.

     Samtidig som fritidsbåtfolket forbereder seg for sesongen, gjør også de mange gjestehavner rundt omkring i landet det samme. For folk på båttur er blide og forventningsfulle, og det å bli tatt godt imot i en gjestehavn er alfa og omega. Derfor var det veldig hyggelig å observere det engasjement og den glede som Farsund by viste da de åpnet gjestehavnen for sesongen palmelørdag. Årets Gjestehavn 2011 satser på nok et flagg i år, men vi håper Farsund får knallhard konkurranse. Ikke fordi Farsund fortjener å vinne nok en gang, men fordi vi håper kvaliteten på – og gjestfriheten i – de øvrige gjestehavner kan heves opp til Farsunds nivå. Det fortjener båtfolket fordi de legger igjen en god del kroner i vertskommunene, og det fortjener også vertskommunene fordi det gir samhold og stolthet over hva kommunene kan tilby.Vi ønsker alle våre lesere en riktig god sesong på egen kjøl, i både hjemlige og fjernere farvann.

Powered by Labrador CMS