utgave nr 3 2

Test: Geonav 5

Publisert Sist oppdatert

Test: Geonav 5

Enklere!

Gjennom årene har kartplotterne hatt en tendens til å bli mer og mer komplekse. Med sin Geonav 5 har Navionics hatt ambisjoner om å snu denne trenden. Etter min oppfatning har de klart dette.

Av Dag Pike

Problemet med at mye av båtelektronikken har blitt mer og mer komplisert, er at brukerne har vært nødt til å ta fram håndboken hver gang instrumentet skal startes på grunn av man ikke husker funksjonene, og jeg må med skam bekjenne at funksjonene alt for ofte har vært ulogiske.

Skreddersydd

Geonav 5 er skreddersydd for småbåtmarkedet - et nytt marked når det gjelder kartplottere. Brukere av åpne båter vil alle kunne ha glede av å bruke en kartplotter - ikke minst på grunn av den sikkerheten de gir når det gjelder å finne veien hjem hvis forholdene forverrer seg når man er utpå. Men hvis du først har installert en Geonav 5, vil du antakelig finne ut at det åpner seg en helt ny verden av trygghet. Resultatet blir antakelig at du etterhvert kommer til å bruke den hele tiden.

Genial enkel

Det geniale med dette instrumentet er enkelheten. Det første du legger merke til er at Geonaven kun har fire knapper. Markøren er hovedknappen. Med den kan du markere og finne en hvilken som helst posisjon på kartet på skjermen. Du bruker den til å lage kurspunkter (waypoints) samt at du kan hente opp informasjoner om for eksempel karakterene til et fyr. Zoomkontrollen skalerer kartet opp og ned mens Clear og Entry knappene henter eller fjerner informasjon, samt at de betjener sekundærmenyen.
En av de viktigste forenklingene med kartplotteren er oppretting av ruter og kurspunkter. Det kan kun opprettes fem kurspunkter for å lage en rute. Dette kan virke lite når konkurrerende tilbyr hundrevis. Men det er så enkelt å legge dem inn og etablere ruter på denne kartplotteren at antallet er perfekt for praktisk bruk. Det er svært enkelt å legge til og fjerne, samt forandre posisjonen på kurspunktene mens du er underveis, så antallet betyr ingen ting.

Powered by Labrador CMS