Nr 5 2012

Tommelen Opp! 2012 Trofast i 36 år

Siden 1976 har Magnar Sætre (67) vært ildsjel og altmuligmann i Førde Båtklubb. For sin innsats ble han tildelt Tommelen Opp!-prisen 2012. Prisen og et stipendium på 15.000 kroner ble overrakt under Sjøen for alle på Lillestrøm.

Publisert Sist oppdatert

TEKST: ATLE KNUTSEN

FOTO: AMUND RICH. LØKEN

Intensjonen bak Tommelen Opp!-prisen er å hedre en person som gjør en stor innsats for sin båtforening og sine foreningsvenner, ofte i det stille. Blant en rekke gode kandidater fra hele landet, ble Magnar Sætre årets mottaker av stipendiet. Sætre berømmes for sitt engasjement og sin utholdenhet, med blant annet 21 år bak seg som foreningens kasserer.

En sosial møteplass

Overraskelsen var stor da Magnar Sætre ble oppringt og fikk vite at han var kåret til Tommelen Opp!-vinner.

Dette hadde jeg slett ikke regnet med, sier Sætre beskjedent. Han er den av medlemmene i klubben som har absolutt lengst kontinuerlig fartstid, og de 21 årene som kasserer er nærmest for bigeskjeft å regne.

Jeg holder på med litt forskjellig i foreningen. Kassererjobben er nå en ting, men jeg hjelper også mye til med opptak og utsetting av båter, forteller Sætre, som ofte befinner seg på foreningens traktor eller hjullaster. Og er det dugnad tar han tak og går i spissen for at ting blir gjort.

Jeg har vært veldig opptatt av at styrebeslutninger blir fulgt opp i praksis. Det har lett for å bli fagre ord med små praktiske resultater, men slik er det ikke hos oss. Vi har fått et veldig bra anlegg takket være stor innsats fra foreningsmedlemmene gjennom mange år.

Først og fremst er det interessen for miljøet som er drivkraften min. Jeg har hus og hjem som fungerer, og derfor har jeg hatt mulighet til å bruke mye tid i foreningen. Etter min mening er den sosiale dimensjonen viktig og vi kan legge forholdene godt til rette slik at medlemmene har en fin møteplass.

Selv har prisvinneren en Springer 28 fortøyd i båthavna. Den bruker han rundt 100 timer i året, og i 1995 ble det langtur i konvoi over Nordsjøen til Shetland.

Veldrevet båtklubb

Førde Båtklubb i Sogn og Fjordane ble stiftet i 1971 og har jevnt og trutt utviklet anlegget sitt. Det omfatter i dag 217 båtplasser, 52 naustplasser og totalt 435 medlemmer. Klubben har en omsetning på rundt 1,3 millioner kroner i året. Investeringene har vært store gjennomårene, med bygging av naust, utgraving av båthavn og utlegging av bryggeanlegg med molo, bølgebryter, bygging av klubbhus med sanitæranlegg og gjestehavn, samt etablering av tankstasjon for diesel og bensin.

Forslag til kandidater?

Mener du noen fortjener utmerkelsen Tommelen Opp! og et stipend på 15.000 kroner? Send ditt forslag med en utfyllende begrunnelse til: [email protected]

Powered by Labrador CMS