utgave nr 12 1993

Hansvik 380 Sport

Publisert Sist oppdatert
Vi prøvekjører: Hansvik 380 Sport

Den minste Bukkene Bruse

"Hvem er det som brummer under min bro?" spurte publikumstrollet. "Det er den minste Bukkene Bruse som er på vei til båtkundene for å gjøre mine skapere fete", kunne Hansvik 380 Sport ha sagt da den kom på markedet for et par år siden. Den første båten i en ny serie av planende landstedsbåter konstruert av Finn Bruse Hansvik.

Av Hans Due

12,5 fot åpen, selvlensende landstedsbåt med styrekonsoll og med 25 -30 hk. påhenger som en grei motor. Sitteplass til fem personer (produsenten oppgir fire), to på benken forut, en foran styrekonsollen og to på aktertoften. Flere mennesker bør det ikke være i denne båten.

Skrog/sjøegenskaper

Skroget som er sprøytestøpt, har en forholdsvis dyp V-bunn. Med en 30-hester på hekken og én person ombord ligger topphastigheten på rundt 28 knop. Båten vi prøvekjørte hadde en 25-hesters Evinrude på hekken, og denne motoren virket noe "dau". Allikevel hadde vi ingen problemer med å få den i plan. Etter å ha justert tiltingen, løp båten fint , og virket myk og behagelig. I svingene måtte vi provosere båten ganske hardt før propellen begynte å trekke luft.

Innredning

Innredningen skiller seg ikke ut fra andre båter i samme klasse. Et låsbart stuerom i forpiggen, en liten, drenert luke på fordekket for fortøyningsgreier, låsbart tankrom/stuerom under aktertoften, griperekker i hele båtens lengde og to kryssholt både forut og akterut. Fribordet innvendig er ganske høyt, slik at båten virker ganske sikker for barn.
Styrekonsollen (ekstrautstyr) er montert på styrbord side, men rattet er ganske når båtens senterlinje, slik at om man er alene ombord, får ikke båten nevneverdig slagside. Styrekonsollen er av enkleste type med en liten vindskjerm. Vi vil tro at de fleste som kjøper båten legger de ekstra kronene i styrekonsollen selv om det går fint uten. Den ekstra sikkerhet det er å kjøre en båt som er utstyrt med ratt er grei å ta med seg.
Finishen på båten er god. Mannen med sprøyta gjør en bra jobb.

Data
Lengde:3,80 m.
Bredde:1,68 m.
Vekt:170 kg.
Motor:Max 30 hk. lang stamme
Antall sitteplasser:4-5
Pris:Kr. 19.900,- u/styrekonsoll
Styrekonsoll:Kr. 5000,-
Produsent:Hansvik Service A/S, Boks 160, 7901 Rørvik. Tlf: 74 39 03 00.

Powered by Labrador CMS