utgave nr 3 1994

Kjappen - multiredskap

Publisert Sist oppdatert

"Kjappen" - nytt multiredskap

Fra C. A. Leschbrandt A/S i mandag har vi fått oversendt en norsk "verdensnyhet" - et multiredskap for harpe, dorg og pilk. "Kjappen" er navnet, utviklet av Kjell Johansen i Trio Fiskeutstyr i Bergen. Leschbrandt har agenturet på det nye fiskeredskapet for Norge, mens Johansen allerede har eksportert 20.000 enheter til USA.

"Kjappen" kan håndholdes eller festes til båtripa med et spesielt beslag. Du får "Kjappen" med en trommel med 100 meter 0.90 nylonsene, fem gummimakk og harpelodd på 300 gram. Trommelen er utskiftbar og Trio leverer to forskjellige refilltromler, med 150 meter 1.20 mm nylonsene eller 200 meter 0.90 nylonsene. "Kjappen" kan kjøpes med eller uten båtfeste og refill.

Det nye produktet svarer til navnet, sena går så lett av spolen at bruk av brems er å anbefale. Krokene sitter i et magasin og utlÌses automatisk når bremsen lÌsnes. Om "Kjappen" er kjapp også når det gjelder å få fisk ombord, utstedes det neppe noen garanti for, men hos Leschbrandt i Mandal forteller Ole T. Thorstensen at utstyret i 1993 ble testet ved Bergen med svèrt gode resultater.