utgave nr 9 1994

Yamarin 4500 Big Ride

Publisert Sist oppdatert
Vi prøvekjører YAMARIN 4500 BIG RIDE

Fresk femy finne

AV ANNE MARIT KLOKK

Denne nye snertne modellen fra finske Yamarin er en typisk jentebåt. Lettkjørt og kjapp, praktisk og komfortabel. Med en 40 hk Yamaha på hekken og to jenter ombord, gjorde båten 30 knop.

Jenter på handletur, holmetur eller jenter som bare er på sjøen for å ha det moro. Den nye Yamarin 4500 Big Ride er midt i blinken for disse bruksområdene, pluss en god del fler. Båten har en åpen selvlensende løsning med en styrepulpit på styrbord side for to personer, og en langsgående sittebenk på babord side. Dette gir en relativt stor åpen dørkflate. Båten egner seg dermed også for varetransport og hobbyfiske.
Vi var to jenter som lekte med båten i den finske skjærgården. Ut og inn mellom holmer og øyer i full fart i litt kvapsete og urolig sjø. Båten reagerer lynraskt på alle beskjeder med kjappe, men likevel myke overganger.Her finnes ingen planingsterskel og båten flyr på bølgene før du får dratt ned skyggelua. Det er akkurat plass til to ikke for store rumper på den lille akterbenken ved rattet. Er man størrelse XXL og har ekstremt lange bein, bør man ikke velge denne båten. Vindskjermen er loddrett og så høy at i alle fall vi satt ganske beskyttet mot sprut. Sittebenken forut er et fuktigere tilholdssted - i alle fall når det går i maksfart. I regn-og ruskevær kan man lage et førerhus med takluke av den praktiske kalesjen som ligger sammenrullet helt akter og er nesten usynlig i pakket tilstand.
Stuerommet under akterbenken gir plass til bensintank og en del utstyr. Under babord benk er det et langsmalt stuerom med plass til for eksempel padleåre og fiskeredskap, og helt i baugen et mindre stuerom over mot styrbord side. Alle rom er låsbare og har en bra finish. Griperekker i rustfritt og antisklimønster på dørken tar vare på sikkerheten når man beveger seg ombord. Men dette er likevel ikke en båt du labber oppreist rundt i under fart. Her lønner det seg å krype hvis man fortsatt ønsker å være med!
Fra neste år blir denne modellen også produsert i Big Fish versjon med midtstilt styrepulpit.

Data:
Lengde: 4,48 m
Bredde: 1,93 m
Vekt: Ca 300 kg
Max: 5 personer
Anbefalt motor: 20-40 hk
Pris uten motor: Kr. 41.700
Importør: Fjordesign A/S, 5935 Lavik Tlf.: 57710770
Produsent: Kesko Marine, Finland