TEST: Terhi Vario F45

Praktisk finne

Terhi Vario er i første rekke en praktisk landstedsbåt. Den gir ikke den store luksusfølelsen, men fordelen er at du får en båt som er røff og som tåler en støyt.

Publisert Sist oppdatert

Finske Terhi har spesialisert seg på mindre båter som tåler et litt røft bruk, og de skiller seg ganske mye fra sine konkurrenter rent "plastmessig". For mens den gemene hop av båtbyggere sverger til glassfiber og polyester har Terhi funnet lykken med helt ordinær ABS-plast. Det gir visse fordeler, hvor den største utvilsomt er at man slipper å bekymre seg for osmose, og at man i tillegg har en båt som tåler noe mer enn hva en konvensjonell glassfiberbåt gjør. Reparasjoner på skroget, om du skulle greie å ødelegge det, er dessuten enklere.
Terhi Vario finnes i to versjoner. Vi kjørte Vario F45 med midtmontert styrekonsoll og egen benk for føreren. Det har ikke T45 hvor styrekonsollen er trukket lengre akterover i båten og hvor man da sitter på akterbenken og kjører. Fordelen er at du med de to modellene til en viss grad har mulighet til å tilpasse båten til ditt bruk. Av de to er nok F45 den mest familievennlige, mens T45 har bedre plass foran styrekonsollen.

Planlegg forflytninger!

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER