utgave nr 3 2004

Småjeeptest: Silver Fox 485 DC

Publisert Sist oppdatert

Småjeeptest: Silver Fox 485 DC

Finske Silvers minstemann er en veldisponert, solid og morsom aluminiumsbåt.

Silver Fox har aluminium ytterskrog, mens innerskroget er støpt i glassfiber. Det har både fordeler og ulemper. Fordelen er at man får et mykere miljø innvendig, mens ulempen er at plasten vil kreve noe mer vedlikehold enn hva en ren aluminiumsbåt behøver.
Skroget fungerer veldig bra. Det byr på en sporty kjøreopplevelse, med godt grep i svingene og tåler maksimal trimming av motoren uten å galoppere. Spesielt gledelige er det at båten er veldig stabil selv om du sitter i den ene siden og kjører, også i sidevind.
Den glassfiberstøpte innredningen har dobbelkonsoll, derav forkortelsen DC i navnet. Langs hele dollbordet strekker det seg en skikkelig rekke i aluminium. Rekken fortsetter over rutene til konsollene. Førerkonsollen på styrbord side er fornuftig disponert. Logg og turteller er lett synlige, og vi er godt fornøyd med at det finnes et 12 volt uttak her. Plassering av ratt og spak gir god komfort. Man sitter dessuten godt, med en ryggpute som gir god støtte. Vindskjermene er imidlertid litt for små til å gi tilstrekkelig skjerming mot vinden. For øvrig er innredningen funksjonell, med mange gjennomtenkte detaljer. Det er god plass til å bevege seg rundt i båten. Passasjerkonsollen har et lite kartbord samt et praktisk, låsbart stuerom. Det er god plass til beina innunder konsollene.
På fordekket er det to skikkelige kryssholt og en lanternefot. Forut er det en benk med kombinert dreggkasse og stuerom. Selve innerlineren er ført ut helt til akterspeilet hvor den munner ut i en anvendelig badeplattform. Som forut er det montert to skikkelige kryssholt akter, samt en fot for lanternemasten. Selve masten oppbevares i et langsgående stuerom på styrbord side, hvor også hurtigsikringene til el-anlegget er montert. Det elektriske opplegget er forseggjort, men ledningene kunne vært noe bedre oppklamret. Batteri, hovedstrømbryter og brannslukker er plassert i et rom i babord konsoll.
En stor luke i rormannsbenken tverrskips fører ned til stuerommet. Rommet har god lufting med to åpninger mot motorbrønn og to mot uteplassen. Tanken står stødig i et eget rom. De to skroggjennomføringene til selvdreneringen er forskriftsmessig forsynt med doble slangeklemmer. Det generelle inntrykket av Silver Fox 485 DC svært positivt.

Pluss
+ Bra sjøegenskaper.
+ DNV-godkjenning.

Minus
- Enkelt ratt og brytere.
- Mangler inspeksjonsluke til dobbeltbunn.

Tekniske data:
Lengde i m4,85
Bredde i m1,95
Vekt uten motor, kg350
Maks motorstyrke i hk50
Maks belastning5
Utrustning:
Brannslukker
Badestige
PuterX
LanternerX
LensepumpeX
SelvlensX
Pakkepris 04152.500,-
Mer informasjonKalnes Båtagentur, Yven
Telefon: 69 14 37 96
Internett: www.kalnes.no