Førsteinntrykket: Nordkapp Avant 620

Sportslig bowrider

Nordkapp Avant 620, norsk båt bygget i Polen, er en bowrider for hele familien. Til forskjell fra andre bowridere har den et lite krypinn under førerkonsollen.

Publisert Sist oppdatert

Nordkapp Avant 620 har en stabil og myk gange i alle fartsområder, takket være brede slag og en 21 graders V-bunn akter. Krapp sjø er ingen hindring og man sitter beskyttet for vind bak konsollene i sittebrønnens aktre del. Båten krenger litt i motsjø, men monterer man trimplan har man løst det problemet.

Når vi utfordrer skroget med å gå tvers av sjøen, er den snill og følsom. I Norge er det Evinrude E-TEK som inngår i pakken. Vår testbåt i Sverige var utstyrt med en Honda BF 150 som oppnådde en toppfart på 42.6 knop, en hastighet båten lett mestrer og hvor den oppleves som trygg, ingen særegenheter som en del båter har en tendens å få i fart over 40 knop. Med fullt gasspådrag forbruker den hyggelige 1,23 liter per sjømil, og lydnivået er klart godkjent med 86 dBA. Drar vi av gassen til 30 knop, synker forbruket til 0,8 liter per sjømil, og lydnivået til 82 dBA, og da er det jo også mulig å føre en samtale om bord.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER