Test: Hanto 24

Holder seg godt

Bortsett fra å skifte noen plastrør og en vannpump har det ikke vært mer enn vanlig vedlikehol på Hanto-snekka siden den var ny i 1979. En kosesnekke som har gitt en liten familie mange fine ferieturer.

Publisert Sist oppdatert

Hanto 24 ble lansert rundt 1976 og var oppfølgeren til Hanto 22. Båten ble til i Tore Jørgensens (nå Elwaro Boats) hode, men det ble aldri laget nøyaktige tegninger av den. 22-foteren var populær, men ønsket om en større båt ble stadig sterkere. Mens 22-foteren først ble laget i tre, senere i plast etter avstøp av tremodellen, startet produksjonen av 24-foteren i glassfiberarmert polyester. Til sammen ble det fram til 1985 produsert ca. 500 eksemplarer av Hanto 24, hvorav ca. halvparten ble levert som halvfabrikat. Senere ble det flikket litt på skrog og innredning, og båten oppsto igjen under navnet Elwaro 755.
Det var et meget velholdt eksemplar av arten vi testet. Båten har fått nye putetrekk og ny kalesje. Ikke noe å si noe på etter mange års slitasje. Men for øvrig var både innredning og det tekniske i god stand. Båten ble nylig solgt for 120.000 og har således holdt seg godt i pris.

Innredning

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER