Kysten rundt

Publisert Sist oppdatert

Tysk drama fra Kalvåg

TEKST OG FOTO: TROND J. HANSEN
KALVÅG: Kalvåg i Sogn er en av de flotteste gjestehavnene langs Vestlandskysten.
Kanskje fordi man her har greid å kombinere en moderne gjestehavn og et levende sted på en helt enestående måte. Her har man greid å ta vare på den gamle kystkulturen uten at det er blitt et museum. Samtidig er stedet stort sett fritt for skjemmende rorbu-rekker som skal se ut som om de er bygget i tradisjonell stil. Her er en helt spesiell atmosfære, noe tusenvis av båtfolk har oppdaget.
Nettopp dette er noe tysk TV har oppdaget, og de har valgt Kalvåg som innspillingssted for to fjernsynsfilmer. Representanter for et TV-selskap har trålet kysten fra Rogaland til Nordmøre for å finne det rette stedet med den rette atmosfæren. Valget falt altså på den lille perlen i Sogn. NRK melder at den tyske regissøren Mattis Tiefenbacher forteller at da han så Kalvåg visste han at dette var det perfekte stedet. Filminnspillingen startet allerede 22. mai, og om lag 50 personer er med for å lage filmene, som man regner med vil bli sett av rundt 10 millioner tyske seere. For Kalvåg vil dette ha en enorm markedsverdi, og vi kan kanskje regne med en tysk invasjon i årene fremover. Ikke minst siden Fjord Norge og Visit Norway har invitert tyske journalister for å lage bakgrunnsstoff.
Visstnok skal filmene være litt i ”Himmelblå”-stil. Så kanskje der Kim dukker opp nettopp her.

”Utihavet”


Mausundfestivalen 1.- 5.juli 2009
MAURSUND: ”Utihavet” er festivalen på Norges største fiskevær sør for Lofoten, Maursund. Ei øy ytterst mot storhavet utenfor Frøya i Sør-Trøndelag. Det er 270 fastboende på Maursund, men om sommeren fylles fritidshusene opp med feriefolk, så da er det folksomt. Festivalen faller i tid sammen med en havfiskekonkurranse som arrangeres av Trondheim- og Oslo Havfiskeklubb. Det er et yrende liv på øya i disse julidagene. ”Utihavet” er et arrangement med hovedvekt på familie/barn på dagtid, og mest for voksne på kveldstid.

Her er et utdrag av årets program: Havfiskefestivalen starter onsdag 1. Juli og varer til lørdag 4. Juli. I havfiskefestivalen ventes det mellom 80-100 deltakere fra hele Norge. Havfiskefestivalen avsluttes med premieutdeling i idrettshuset lørdag ettermiddag. Fiskekonkurranse for barn, alle under 16 år kan delta.
Dans/ fest i teltet fredag og lørdag. Fredag blir det blues/rock´n´roll med Little Andrew og et gjensyn med 80-tallsheltene Storm. Lørdag skal originalbesetningen av Four Jets sørge for å lage årets fest på Mausund.

Torsdag blir det lokal kulturkveld i Idrettshuset. Det blir det ørnesafari.
Fotoutstilling med lokale fotografer.Fredag er ”Barnas dag” på fotballbanen med opptredener og aktiviteter. Torsdag viser ”The Four” musikkforestillingen ”Ikke bare rør”. Det blir Bryggekafé ved fiskmottaket med sceneopptreden hver dag.Birger Sivertsen skal foredra om boka si ”Storsmuglerne fra Frøya”, et spennende stykke lokalhistorie. Festivalen avsluttes søndag ettermiddag med stor familiekonsert med Melodi Grand Prix favoritt Alexander Rybak i teltet.
www.utihavet.no

Powered by Labrador CMS