Sammenlikningstest - hyttebåter

Hytte til mange slags nytte

Styrhus, stort akterdekk og mye stueplass gjør hyttebåtene attraktive for både hobbyfiskeren og fritidsbåtbrukeren. Vi samlet fire til sammenlikning. Forskjellene overrasket oss.

Publisert Sist oppdatert

Jeanneau 625 Merry Fisher, Ocqueteau 615, Crescent Virgo og Faeton 630 Top Moraga er båter som flørter med ivrige hobbyfiskere. Det gjør de blant annet med tørr førerplass, stort akterdekk, stangholdere og godt med stueplass. Stadig flere andre fritidsbåtbrukere ser fordelen av å stå tørt og slippe blafrende kalesjer. Enkelheten er enestående: Legg til, lås døren, hils på naboen som febrilsk forsøker å finne hvilken del av kalesjen som skal hvor - og gå hjem. Forlenget båtsesong og mindre væravhengighet enn med en åpen båt er andre fordeler med hyttebåtene.
Hadde vi ikke skulle vurdert pris ville vårt førstevalg vært Faeton. Svært gode sjøegenskaper, kraftig motor og gjennomtenkte løsninger gjør den til en favoritt. Malurten i begeret er høy pris og høyt forbruk fra båtens 4,3-liters forgassermotor, som gjør at Featon må nøye seg med en andreplass. Det beste kompromisset er Jeannaeu 625 Merry Fisher. Båten er velutstyrt og finishen er bra, men den går litt hardt i sjøen og mangler skikkelig sitteplass for passasjeren. Testens taper er Ocqueteau 615. Den er enkel, og en del av løsningene er langt fra ideelle. Sammenliknet med Jeanneau er den også for dyr. Heller ikke Crescent Virgo overbeviser. Riktignok har den supre sjøegenskaper, men dens trangboddhet irriterer. Når den i tillegg koster mer enn Jeanneau blir det tredjeplass på Virgo.

Jeanneau 625 Merry Fisher

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER