Skibsplast 600 D Standard

Skibsplast D600
OVERNATTINGSPLASS under fordekket, med god høyde under dekk og en riktig stor køye. I benkene er det bra med stuveplass.
TANK OG BATTERIER ligger lett tilgjengelig under en luke i dørken.
ROMSLIG: I motsetning til Skibsplast 600 med utenbordsmotor, har 600 D både badeplattform og romsligere uteplass.
ENKEL VERSJON: 600 D kom i en EX-variant med U-sofa akter, mens Standardversjonen som vi har testet, har kun en tverrgående akterbenk.
KOMPAKT: Under førerstolen er det en bysse-modul med vask og plass til et lite kokeapparat.
MOTORKASSE: Det doble førersetet og byssa er integrert i motorkassa. Den kan fjernes helt og hele motoren legges fri.
Skibsplast D600

Noe for seg selv

Hvor hører Skibsplast 600D hjemme? Som weekendcruiser har den lite bokomfort, som hobbyfiskebåt er den derimot riktig komfortabel. Fremfor alt har den innenbords diesel og akseldrift.

Publisert Sist oppdatert

Skibsplast’s båter har alltid hatt egenart – både i ytre design, men også i løsninger. Skibsplast 600D er intet unntak, og den påkaller en viss undring når man legger av gårde med den. I hvilken kategori hører egentlig denne båten hjemme? En weekendcruiser med innenbords dieselmotor og strak aksel er det ikke mange som har i modellprogrammet lenger. Like fullt er dette en riktig sympatisk bruksbåt.

Rune Skibsrud kan fortelle at 600 D ble utviklet tidlig på 1990-tallet etter påtrykk fra den tyske forhandleren. Han la inn en bestilling på 20 båter - og Skibsplast 600 D så dagens lys. Den gang var diesel innenbords synonymt med strak aksel i så små båter. Av de rundt 100 båtene som ble produsert, gikk flere både til Tyskland og England, hvor båten var velegnet på kanalene og elvene på grunn av kursstabiliteten sammenlignet med drev eller utenbordsmotor. I sortimentet hadde nemlig Skibsplast også 600 VS/HT som i stor grad var identisk, men med planende skrog og utenbordsmotor. I skrivende stund ligger kun testeksemplaret for salg på www.finn.no, til 119.000 kroner.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER