utgave nr 8 2011

Marits stjernesmell

Se de dramatiske bildene fra Marit Strømøys formel 1-runde i Portugal. Jenta er like hel, men båten fikk ille medfart.

Publisert Sist oppdatert

TEKST: AMUND RICH. LØKEN
FOTO: AREK REJS

- Har ikke en eneste skramme, jeg, men båten fikk skikkelig juling, sier den beintøffe Sandefjordjenta etter en spektakulær krasj, en luftig reise retning sola og en hard landing på Arade-elven ved Portimao.


Jentene dominerte

Hun er lykkelig for å ha kommet helt uskadet fra et så voldsomt sammenstøt, men ulykkelig for at den fantastiske muligheten til seier i denne runden røyk. Sammen med den svenske jenta Bimba Sjøholm dominerte hun fullstendig i lørdagens race og lå an til å gjøre det historiske, dra i land en etterlengtet Grand Prix-seier.
Den lørdagen er den beste dagen jeg noen sinne har hatt i båt, sier hun. Hun toppet listen, slo 16 mannlige konkurrenter fra 12 nasjoner. Marit fikk pole position til søndagens race i sin italienske Baba i team Nautica. Men det gikk ikke bedre enn at Ahmed Al Hameli fra Abu Dhabi team gikk rundt, og det ble omstart. Grønnflagget etter omstarten kom brått på, Marit fikk amerikaneren Shaun Torrente i dødvinkelen på babord side. Båtene traff hverandre i stor fart. Først bar det en runde bakover i lufta, så en runde sideveis, før det hele endte opp i lufta og ned i vannet med en smell.


Revansjesugen

-Alt skjedde så fort at jeg ikke husker noen ting fra sammenstøtet. Jeg fikk en skikkelig smell da båten traff vannet, men jeg er like hel. Bare trist at muligheten for seier forsvant, sier hun, super fornøyd med den nye båten. Her sitter hun godt og er veldig komfortabel med at sikkerheten er godt i varetatt. Nå er Bibaen til reparasjon på verftet i Italia. Hele den fremre delen er saget av og ny skal på plass. Både Marit og den nye vidunderbåten er klar til revansje i neste runde i Kazan i Russland i juli.