utgave nr 3 2

Kvinnene kommer

Publisert Sist oppdatert

Kvinnene kommer!

På tide! Omsider! Men i all verden! Kommentarene er mange og rare. Faktum er at på svært kort tid har tre båtimportører fra England kvinnelige selgere i Norge. Princess med Eva, Turid Gotteberg på Sunseeker og Christin Svartskuren på Fairline. Christin er dessuten investor og kommer inn helt fra sidelinjen.

AV ANNE MARIT KLOKK

Christin Svartskuren, nyinnflyttet Fairline-importør på Aker Brygge i Oslo innrømmer rett ut at båtbransjen er ny for henne. Rent bortsett fra at familien har en fin landstedbåt, har hun ikke salt i blodet eller svømmehud mellom tærne. Hennes styrke ligger på administrasjon og økonomi. Og så har hun to båteksperter i teamet sitt, slik at de tre utfyller hverandre, nemlig Robert Aadne som er salgsjef og Dag Sønstevoll som tar seg av data og det som kalles ”ettermarkedet”. Dvs. alt som har med eventuelle problemer og oppfølging og behov etter at kundene har overtatt båtene sine.
-Jeg tror at nytt blod, kanskje særlig fra kvinner, er sunt for båtbransjen, sier Christin. –Jo lenger man har vært i dette gamet, jo vanskeligere er det å dreie litt på kursen etter som alt nytt innen teknologi og trender pisker opp sjøene i stadig akselererende tempo. I dag har vi overraskende mange nye kundegrupper i uvant ung alder, det brukes andre forretningsmessige prinsipper og det grunnleggende innenfor salg og markedsføring ristes og skakes i sine grunnvoller og erstattes av nye ideer og metoder, sier hun.
Christin og Robert ble kjent gjennom den tidligere Fairline-importøren Steinar Halvorsen og det oppsto ikke ”søt musikk”, men forretningsmessige ideer dem imellom. Robert har lenge drømt om å jobbe med sin største hobby, nemlig båt. Han er selger og har enorm tro på produktene han nå jobber med. Robert mener tiden er moden også i Norge for så luksuriøse og kostbare båter som Fairline lager, flytende landsteder for unge og eldre familier som vil unngå fredagskøen på E18. På Sjølyst viser de 38 Phantom og 43 Targa, som er Christins favoritt.
Kontakten med Fairline fabrikken har gått knirkefritt og Robert er mye i England. Da den nye Phantom 43 ble prøvekjørt før jul, var han med på teamet, og han og Christin var selvfølgelig til stede da nyheten ble lansert under London Boatshow.
- En fantastisk båt med mye nytenkning og fine resultater av lang produktutvikling både ute og inne, er de enige om. En lillesøster til Phantom 46 som kom i fjor. Begge to modeller som Christin og Robert mener er interessante for Norge. Moderne nok, men likevel fornuftige konstruksjoner som ikke er ”hippe”, og vil vare en stund. Et viktig argument for den målgruppen man her snakker om – folk med stor lommebok og omfattende kvalitetskrav, både til selve båten og importørens oppfølging.

Powered by Labrador CMS