Bli abonnent Nyhetsbrev Annonser hos oss

Beneteaus flytende landsted

Slik ser den ut, Beneteaus nye Swift Trawler 44. Her er de første bildene av båten i norsk farvann. Nyheten er en videreføring av klassikeren Swift Trawler 42.

Publisert Sist oppdatert

TEKST OG FOTO: AMUND RICH. LØKEN

Skroget er akkurat det samme som på forgjengeren, men større badeplattform gir båten ny benevnelse. Legg merke til de vertikaldelte vindusflatene. De gir trawleren et tøft preg. Styrhuset er trukket lengre fremover, det gir bedre plass inne og en større flybridge.

Trawler-konseptet er skreddersydd for båtfolk som nyter livet under veis. Kjempeplass og to luksuriøse kahytter, en gedigen bysse og stor salong innbyr til stor komfort. Soldagene nytes på en velutstyrt takterrasse, en flybridge i øverste divisjon med god førerplass.

God marsjfart

En trawler er ikke først og fremst kjent for fart, men også her har utviklingen gått videre. Den nye Beneteauen topper på i underkant 24.8 knop med sine 2 x 300 hk Volvo Penta D4-motorer. Den marsjer perfekt i 15 knop, og er drivstoffgjerrig.

Det flytende landstedet vil koste deg fire millioner kroner, men det følger mye utstyr med i prisen, blant annet dobbel truster, generator og det som trengs av solmadrasser.

Båten ble første gang vist for norsk presse i Son fredag. Importøren Normar har stor båtutstilling av alle Beneteau-modellene, både med motor og seil, på spahotellet denne helgen.

 

Fakta om Beneteau Swift Trawler 44

Største lengde i meter: 13.88

Største bredde i meter: 4,25

Største dybde i meter: 1,05

Vekt tørr båt i kilo: 10,895

Vann i liter: 640

Diesel i liter: 1,500

Motor: 2 X Volvo Penta D4 300

Pris i kroner: 3,999,000

Mer informasjon:

www.normar.no