Bli abonnent Nyhetsbrev Annonser hos oss

utgave nr 7 1999

Minitest: Beneteau Ombrine 630 W.A.

Publisert Sist oppdatert

Minitest: Beneteau Ombrine 630 W.A.


Stabil og romslig


Beneteau Ombrine har vært på det norske markedet et par år. Verdens største båtbyggeri er mest kjent for sine seilbåter, men har også en omfattende produksjon av motorbåter. Modellen 630 er den nest største i skjærgårdsjeep-klassen.

Tekst og foto: Hans Due

Med walk-around løsning er dette en romslig båt, de ytre mål tatt i betraktning. Båten er forholdsvis bred, og har et moderat V-bunns skrog. Her får man både solseng forut, benker akterut og et lite krypinn under styrekonsollen. Det er også lagt opp til vask under det ene setet bak vindskjermen.
Båten spretter lett i plan med en 115 hk. Yamaha, men kan motoriseres helt opp til 200 hk. Det er god plass i motorbrønnen, så dobbeltinstallasjon med f.eks 2 x 100 hk. er fullt mulig. Drøyt 30 knop målte vi med 115-hesteren og to mann ombord, men båten er god for mer. På stille vann oppfører båten seg eksemplarisk, men den flate V-bunnen merkes så snart det blir litt sjø. Sidestabiliteten er meget god, og det er ikke stort båten beveger på seg når man ferdes rundt styrekonsollen.
Vindskjermen er i sotet glass og med en dominerende ramme i glassfiber. Akkurat denne løsningen kan vi styre oss for, for det er vanskelig å se forover uten å stikke hodet opp i vinddraget over skjermen. Setene ved førerplass kunne også vært av bedre utforming (kommer på de neste modellene), for ryggstøet er nesten ikke tilstedeværende, og førersetet gled fram og tilbake uten at man kunne låse det i posisjon.
Innredningen for øvrig er ok. Solsengen forut kan enkelt gjøres om til sittebenker, det er et stort rom til dregg og fortøyninger forut, stuerom til fiskestenger i sidene under dollbordet, og stort stuerom under dørken. Her finner vi også tanken på 136 liter. Akterut er det to skikkelige spygatt. Meget bra!
Båten kan leveres med ganske mye ekstrautstyr. Putesett er ikke standard, ei heller ferskvannstank, porta-potti-do, fendre, anker, cockpitbord, kompass og hardtopkalesje samt Navmann 400 Multi. En pakke til 30.000 kroner. Standard båt koster 249.500 med Yamaha 115 hk. ELPTO. Det er en hyggelig pris.

Data

Lengde:6,30 m.
Bredde:2,48 m.
Vekt:ca. 800 kg.
Maks motor:200 hk.
Motor testbåt:115 hk.
Drivstoff:136 lt.
Importør:Aliboats AS, Postboks 12, 4801 Arendal. Tlf: 37 02 84 50