TEST: 3 nordiske bowridere

Åpent for trivsel

En 19-foter med plass til sju kan det godt bli trivelige båtturer i. Vi har prøvd et knippe bowridere som fungerer i både sol og ruskevær. To av båtene er temmelig like, den tredje er vår favoritt.

Publisert Sist oppdatert

"Bowrider" er den amerikanske betegnelsen på en styrekonsollbåt / skjærgårdsjeep som har sitteplasser både foran og vindskjermen. Flere modeller har blitt importert fra Bayliner, Sea Ray og andre storprodusenter, men de har aldri blitt noen stor suksess i de nordiske landene. Enkel utførelse og tvilsomme detaljer kan være noe av forklaringen.
Flere nordiske produsenter har utviklet grunnideen og laget modeller som passer bedre til vårt klima og en detaljstandard markedene ønsker: Solide rekker og vindskjermer, reale fortøyningsbeslag, godkjente lanterner og seter som tåler regn. Svenske Ryds og Uttern, samt finske Bella og Yamarin er noen av de nordiske større produsentene som i dag tilbyr flere bowridere.
Fordelen med båttypen er ikke bare det store antallet sitteplasser i forhold til størrelsen, men også at man kan velge plass etter været. I medvind og godvær kan et par personer sitte forut, om det blåser eller regner flytter man bak vindskjermen. En annen stor fordel er at man kan ta seg fra forpigg til akterspeil trygt og sikkert gjennom en vindskjerm som kan åpnes. Siden førerplassen ligger på styrbord side får man en lang, bred og sikker passasje midt i båten.

19-fotere

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER