Stortest skjærgårdsjeeper - Finnmaster 59 SC, Yamarin 61 CC og Bella 600 Ocean

Finsk sisu

Finnmaster 59 SC, Yamarin 61 CC og Bella 600 Ocean er tre finske skjærgårdsjeeper som egner seg godt som hyttebåter. Vår favoritt er Yamarinen.

Publisert Sist oppdatert

Finnene er sterke på skjærgårdsjeeper i seksmetersklassen (ca 19 fot). De tre finske verftene Bella, Yamarin og Finnmaster kommer stadig med nye modeller. Finnmaster 59 SC og Yamarin 61 CC var nye i 2009, mens Bella 600 Ocean er en noe eldre modell.

De tre båtene varierer noe i lengde fra 5,9 meter til 6,2 meter, men alle har en bredde på rundt 2,3 meter. Det innvendige volumet er ganske likt. Også innredningsløsningene er ganske like med blant annet midtmontert styrekonsoll som har behagelige seter for to personer. Fører og passasjer beskyttes av en buet vindskjerm som har en rustfri håndrekke rundt. Alle testbåtene har hydraulisk styring og god plass til instrumenter. Akterut har alle en rett aktersofa, et stort stuverom under og ankerbokser på hver side av motorbrønnen. I den fremre delen av båtene har alle en langsgående benk på hver side og med stuverom under til puter og fiskeutstyr.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER