Test: Maxum 2600 SE

Joggeskobåten

Den ser ut som en joggesko. Med bærehåndtak. En ganske romslig tursko, med behagelig fór og fjærende Vibram-såle. Ja, omtrent slik er Maxum 2600 SE.

Publisert Sist oppdatert

Den påtakelig høye, korte og smale fasongen på en del amerikanske daycruisere, er en følge av amerikanernes hang til trailbare båter. I så måte er Maxum 2600 SE (som i modellåret 2008 heter 2700 SE) et ganske godt eksempel på at om man ønsker en båt med maksimalt innvendig volum, bør man gjøre den firkantet.

Nå er ikke Maxum 2600 SE firkantet, men med tanke på å få mest mulig innvendig volum og bokomfort i 26-foteren, har man droppet dollbord, fått mye høyde under dekk og laget et skrog som beholder bredden langt forover. Dette har både fordeler og ulemper. Ønsker man i hovedsak å oppholde seg om bord og bruke båten som en aktivitetsplattform, er konseptet velegnet. Er man derimot mer aktiv og er avhengig av å bevege seg mye om bord- og i land, har man bare en halvpraktisk adkomst via fordekket, eller man kan stige i land via den forlengede badeplattformen. Selve konseptet er klart best egent for de som liker å kose seg ute på fjorden i lange perioder i strekk, eller som turbåt for en liten familie. 

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER