Test: Barracuda Olympic 1125 EX

Fiskeforedling

Barracuda Boat AS ved Haugesund har foredlet sin sin Barracuda 1100 gjennom en årrekke. 1125 EX er på flere områder vesentlig forbedret i forhold til 1100, men den har også blitt tilført noen svakheter.

Publisert Sist oppdatert

Barracuda Olympic 1125 EX er toppmodellen til Barracuda Boat AS på Skjold utenfor Haugesund. I bunn og grunn er den en videreutvikling av Barracuda 1100 som ble satt i produksjon i 1997, og som ble forlenget i 2005. I EX-versjon har 1125 gjennomgått en del større eksteriørmessige forandringer, og har blant annet fått langt større og mer velutstyrt flybridge, og utseendemessige justering av sidevinduer. Interiørmessig er imidlertid båten stort sett lik den mer konservative 1125.

Det som skiller Bararcuda 1125 fra sammenlignbare båter, er den svært gode utnyttelsen av lugarene om bord. Barracudaen har i praksis komfortabel køyeplass til seks personer. Denne planløsningen har dessuten gitt plass til et separat teknisk rom på styrbord side, med inngang fra motorrommet. Resultatet er en teknisk velorganisert båt, med et nesten minimalistisk motorrom – i positiv forstand.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER