Test: Nord West 390

Plastfest fra sør øst

For fem år siden brant båtbyggeriet til Benny Martinsson på Orust ned til grunnen. Fem år tok det ham å bygge det opp igjen. Med et skarpt blikk for detaljer og et sjeldent organisatorisk talent har han utviklet Nord West 390 – en båt som nærmer seg det perfekte.

Publisert

Vi finner Nord West Yachts AB på Vindön på den svenske vestkysten. Her i Bohuslän er man særlig kjent for to ting – viser og båter. Begge deler av høyeste kvalitet. Dette var Evert Taubes landskap, og herfra kommer kjente seilbåter som Najad, Hallberg Rassy, Regina af Vindön og flere andre, også motorbåter. Den kanskje mest ekspansive produsenten er Nord West, som eies og drives av Benny Martinsson. Opprinnelig trebåtbygger med ti år bak seg hos Hallberg Rassy før han begynte for seg selv midt på 1980-tallet. Nord West-navnet kjøpte han sammen med den norske produsentens 900-modell, som han fortsatt produserer som Nord West 330. Deretter utviklet han 355 og 410, men kundene ønsket seg en mellomstørrelse. Etter ti års tankearbeid ble resultatet sjøsatt i 2000, i form av Nord West 390.
Etter vår mening skal det lite til før Nord West kan tilby en perfekt 39-foter – i kombi og flybridgeversjon. En meget turvennlig båt med enorm stueplass og gjennomgående svært intelligente løsninger.

Sjøegenskaper

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER