Sender SMS om båter tar inn vann

Den nye vannvarsleren fra Mover sender deg en SMS dersom den registrerer vann i båten din. Selve varsleren kan plasseres hvor som helst i båten, så lenge det er mobildekning i området.

Publisert Sist oppdatert

Av Lars Kristian Larsen

En sensor, som sitter i enden av en to meter lang kabel, aktiveres i kontakt med vann. Den lille sorte boksen sender så en sms til din mobiltelefon med beskjed om at sensoren er "utløst". Sikkerhetsløsningen koster 990 kroner, og deretter kroner 79 per måned (59kr/mnd med tre års bindingstid). Det er det norske firmaet Soko, som står bak oppfinnelsen, som nå er sluppet på det norske markedet. Firmaet har spesialisert seg på sporingssystemer og fotoboksvarsling.

Vannvarsleren vil være smart i for eksempel båter med automatisk lensepumpe. Plasseres sensoren over det vannivået som lensepumpen vanligvis lenser, vil man få en indikator på at pumpe ikke fungerer som den skal, dersom sensoren aktiveres.

I vannvarsleren sitter et batteri som har levetid på ett og et halvt år. Du får også en SMS om batteriet begynner å bli svakt.

Enkel i bruk

-Produktene våre skal være enkle å bruke, og samtidig ikke være dyre, sier gründer Jostein Ludvigsen i Soko til Båtmagasinet.

Han tror vannvarsleren vil være en fornuftig investering for båtfolk.

-Vi jobber mye mot forsikringsbransjen. Målet er å få frem en avtale som gjør at våre kunder får billigere forsikring om de har vannvarsler installert.

Mer info: www.soko.no

Powered by Labrador CMS