Førsteinntrykk: Drive 46 Open

Kompakt

Finske Fiskars er kjent for sine Buster aluminiumsbåter. Den nye modellserien Drive har aluminiumsskrog med glassfiber innerliner. Vi prøvekjørte lillesøster Drive 46 Open da den hadde verdenslansering. En kompakt båt med mye kjøreglede og gode sjøegenskaper.

Publisert Sist oppdatert

46 Open sikter seg inn mot hyttefolket som klarer seg med 40-50 hk på hekken og en båt på drøyt fire og en halv meter (15 fot). Med to velvoksne personer om bord klarer båten 29 knop med en 50-hester. Noe som skulle være rikelig for de fleste som bruker båten til fiske og småturer til landhandelen. Vår testbåt var optimalisert for toppfart, og propellvalget gjorde at det gikk noe tregt å få båten i plan med all vekt akterut, men så snart båten var oppe i plan, gikk den lett og fint.
Båten er skikkelig godt sammenlimt – det vil si at innerliner og aluminiumsskrog er limt sammen med uretanskum mellom. Det gjør at alle slag mot skrogsiden dempes effektivt, og det er ikke antydning til slamring hverken fra bølgeslag eller fra løs innredning. Fiskars kan skrog. Det har de bevist med sine Bustermodeller. 46 Open er et helt nytt skrog og ikke basert på noe tidligere Busterskrog slik enkelt andre modeller er. Innredningen er designet av far og sønn Ocke og Ted Mannerfeldt. Sistnevnte har også jobbet innen bildesign, og har tatt med seg noen ideer derfra, spesielt med hensyn til førermiljø.


Innredning

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER