utgave nr 3 2

Simrad viser tenner

Publisert Sist oppdatert

Simrad viser tenner


Vårt "elektroniske flaggskip", Simrad, har vist tenner på vinterens messer. På ”Sjøen for alle” vises spennende nyheter.


Av Ingvar Johnsen

Det er en imponerende utviklingstakt man nå er vitne til fra Simrad, og vi snakker ikke om en "smal utvikling", men en produktbredde som spenner fra bærbare VHFer til avansert fiskeletingsutstyr for den profesjonelle fiskeflåten.

"Trippelinstrumentet"

CR40 og CR50 er topprodukter for fritidsbåter, og "freakens" drøm. Eller hva skal man si om DGPS kartplotter med skikkelig ekkolodd og radar - på det samme bildet? Enten på en 10 tommer eller 14 tommers "tynn" LCD fargeskjerm. Skjermene tar nå så liten plass at de bør kunne plasseres i nesten hvilken som helst båt.
Du kan velge hvilket utvalg bilder du vil se på skjermen. Ett, to, eller alle tre – inkludert kombinasjonen to radarbilder som viser radarbildet i to forskjellige målestokker. Alle tre hovedfunksjonene har selvsagt alle funksjoner og muligheter man kan tenke seg – og vel så det.

Autopilot for de "små"

Simrad kjøpte jo som kjent autopilotprodusenten Robertson for noen år siden, og har utviklet produktlinjen videre. Nå viser de AP12 og AP14 – autopiloter for motorbåter med en eller to motorer opp til 30 fot med utenbordsmotorer, innenbordsmotorer eller båter med hekkaggregat. De kan monteres på båter både med kabelstyring og hydraulisk styring.
Simrad hevder selv at autopilotene er noen av de enkleste å bruke av de "maskinstyrmennene" som er produsert fram til nå. Begge modellene har muligheter man bare kunne drømme om for få år siden. Simrad hevder også at autopilotene er enkle å montere.

Bærbar VHF

Simrad lanserer to nye bærbare VHF – er – en vanlig og en med GMDSS – (automatisk nødknapp). Se artikkelen "Morgendagens VHF" i Båtmagasinet nr. 4/98. Vi kommer også nærmere tilbake til temaet i april eller maiutgaven. Begge de nye apparatene er konstruert for å tåle de kraftigste påkjenninger, både når det gjelder støtsikkerhet og vanntetthet.
Knappene er av en slik utforming at de skal kunne betjenes i kulde og med hansker. Ideell for den åpne båten med andre ord, men også for den "vanlige" båtbruker, som holder seg langs kysten. Husk at den bærbare stasjonen nå er godkjent som hovedapparat ombord og at effekten på fem watt er nok for de fleste.
Opplysninger: Simrad A.S., tlf 51 46 20 00, på Internett: www.simrad.com

Powered by Labrador CMS