TEST: Askeladden 506 Explorer, Uttern D55 og Yamarin 59 DC

TRE NORDISKE: Vi har sammenliknet tre små daycruisere. En viktig båtstørrelse for førstegangskjøpere.

Små DC-båter

Daycruiseren har kommet tilbake. Flere nordiske produsenter har tatt fram interessante modeller under seks meter som ikke krever alt for store motorer. Vi har sammenliknet Askeladden 605 Explorer, Uttern D55 og Yamarin 59 DC.

Publisert Sist oppdatert

Daycruiseren ble skapt i USA og ble utviklet videre i Norden til en komfortabel campingbåt. Markedet fikk en perfekt ”førstebåt” for dem som var lei av snilefart og ville ha en planende båt. To personer sov komfortabelt under fordekket og senere var ikke steget så stort til en større båt ettersom familien vokste.
Mange mener at en daycruiser bør være minst 21 fot lang for å få plass til to komfortable køyer forut og kanskje ei bysse eller et toalett. Og det kan vel stemme. Men en stor og tung båt krever mye motor og prislappen for en 21-foter i dag kan raskt nærme seg en halv million innen den er sjøklar. ¤En inngangsbåt må være betydelig billigere,
Nå har flere nordiske produsenter igjen kommet med daycruisere som er ett hakk mindre og som ikke krever mindre motorkraft. En utenbords motor på rundt 100 hester rekker til å gi en marsjfart på rundt 30 knop, og kan komme ned i et drivstofforbruk på mellom 0,7 og 0,8 liter per nautiske mil.

Uten dollbord

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER