EKSKLUSIV: Mercedes-Benz Arrow 460 GT skal kun selges i et eksklusivt opplag.

Kun én nordmann får eie denne båten

Den nye Mercedes-Benz Arrow 460 GT vil utvilsomt vekke oppsikt. Den blir kun laget i ti eksemplarer, og ingen av dem skal havne i samme land.

Publisert Sist oppdatert

Det kan bli dårlig steming blant Saudi-Arabias oljesjeiker når det nå er klart at kun en av dem får eie den nye Mercedes-Benz Arrow 460. Styreleder i Silver Marine, Ron Gibbs, er sitert i Daily mail på at båten vil bli produsert i et opplag på kun ti eksemplarer, hvor ingen av dem kan eies av personer i samme land.

–For å sikre båtens eksklusivitet kan vi garantere at det kun vi bli solgt en båt til hvert land, sier han. 

22 mill

Derfor må du være raskt ute med 2,5 millioner euro (Cirka 22,5 millioner kroner) pluss moms for å bli Norges første Arrow 460 GT-kaptein. Så vidt Båtmagasinet bekjent er muligheten fortsatt åpen.


Prototypen har vært på vannet i sommer, og det er nå gjort avtale mellom Silver Arrows Marine og finske Baltic Yachts. Sistnevnte skal produsere ti eksemplarer av den spesielle farkosten, som blant annet har egen "vinkjeller". Baltic Yachts har solid erfaring innen bygging av båter i karbonsandwitch, og Silver Arrow mener de har funnet sin perfekte partner. 

Vi skrev om dette prosjektet allerede i 2012 da planene om 460 GT ble lansert. Siden den gang har det vært flere testkjøringer før den eksklusive båten nå omsider er på vannet. 

Mercedes-Benz Arrow 460 er inspirert av Marcedes Benz-raceren som fikk tilnavnet Silver arrow da den knuste all motstand i baneløp på 1930-tallet. Den nye båten leveres med to Yanmar-motorer som hver yter 480 hk. 

 

STIL: Den nye båten fra Mercedes-Benz og Silver Arrows Marine er inspirert av 30-tallets tyske racerbiler, men har også likhetstrekk med dagens sportsbiler fra Mercedes.