TEST • ANYTEC 860 SPD

Anytec 860 SPD
Anytec 860 SPD
BADEPLATTFORM: Hvis man nøyer seg med en 350-hester på hekken, får man adskillig bedre plass til en badeplattform på hver side av motoren.
Anytec 860 SPD
STUVEROM: Den fremre trappen kan løftes opp og åpner et stort stuverom. Alle gangflater er skikkelig sklibeskyttet.
DOBBELT: En av testbåtene var utstyrt med to av Yamahas splitter nye V-6ere på 300 hester. Det ga en toppfart på nærmere 60 knop. Legg merke til den ekstra avstivingen mot akterspeilet. En av mange robuste detaljer.
FØRERPLASSEN: Her er det plass til en 12 tommers kartplotter i tillegg til mye annet. Den doble elektroniske gass/gearspaken er perfekt plassert. Legg også merke til den store fotplaten som gir en behagelig kjørestilling.
VINDBESKYTTELSE: De kraftige vindskjermene samt en lsbar dr i midten gir god beskyttelse for vinden - også for passasjerer i aktersofaen. Til babord skimtes et stort kartbord.

En ”panservogn

Kompromissløs og mektig. Solid aluminium i en skjærgårdsjeep på 29 fot som er godkjent for 600 hk. motor. Båten er tilnærmet vedlikeholdsfri og ekstra forsterket. Vi utroper den til sjøens panservogn.

Publisert Sist oppdatert

Svenske Anytec har i løpet av ganske kort tid blitt en av de mest populære aluminiumsbåtene på markedet, kanskje spesielt skjærgårdsjeepene mellom 5,5 meter (18 fot) og 7,5 meter (ca 24 fot). Denne 29-foteren er en av de heftigste og kompromissløse vi har kjørt. Den er godkjent for inntil 600 hk motorkraft, det vil i dette tilfellet si 2 x 300 hk Yamaha påhengsmotorer.

En av årsakene er at produsenten i utgangspunktet har vært sjenerøs med volum og areal. Dernest har han utstyrt båten med seter, aktersofa, vindskjerm og alt annet som naturlig tilhører en skjærgårdsjeep. Best av alt er at man har gjort dette uten å behøve å klø seg i hodet for å få plass til alt uten at det går ut over den praktiske bruken. Her er nesten danseplass på dørken. Et annet pluss er at båten er tilnærmet vedlikeholdsfri. Ingen polering og voksing – i verste fall en omgang med høytrykkspyleren.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER