TEST: Anytec 840 Cab, Nord Star 28 Patrol og Targa 27.1

Nyttige turbåter

Nyttebåt og lystbåt trenger ikke være to forskjellige ting. Vi har testet tre båter som er utformet for nyttebruk men som i komfort, kjøreegenskaper og utstyr er fullverdige turbåter.

Publisert Sist oppdatert

Gjennom årene har bruksbåten blitt forfinet, og skillet mellom nyttebåter og lystbåt har blitt mer flytende. Et utmerket eksempel på dette er nye Nord Star 28 Patrol. Vi har testet den sammen med Anytec 840 Cab og klassikeren Targa 27.1.
Tre robuste motorbåter, med midtmontert hytte, sidedører, sjenerøse dekksarealer rundt baut og frontrute som luter forover. Rundt båtene går det solide rekker, med dimensjoner på opp til 50 mm. Anytec 840 Cab er bygget i aluminium, de øvrige i glassfiberarmert plast.

Hele konseptet er hentet fra yrkesbåtene. Først ute var finske Botnia Marin med sin Targa 25, som ble presentert på begynnelsen av 1980-tallet. Den ble en stor suksess og et viktig forbilde som har fått mange etterfølgere gjennom årene. Her fikk man den perfekte allværsbåten, den stødige lastebåten og den bekvemme familiebåten i en og samme pakke. Kulde og regn er definitivt ikke noe som trenger forstyrre en planlagt båttur. Hytta på en 27-28-foter er lett å varme opp med varme fra motorens kjølesystem eller en liten luftvarmer. Dermed er dette båter som klarer en svært lang sesong.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER