Test: Corvette 340

LUGAREN FORUT har to brede køyer samt separat toalettrom med dusj.
TOALETTET i akterlugaren er komplett utstyrt og romslig.
EGET: Lugaren forut har eget toalettrom med dusj. Heller ikke her mangler man noe.
STOR BYSSE: Det eneste vi savnet i byssa, var noe større overskap.
BREDE SIDEDEKK: Kombinasjonen brede sidedekk og kraftige rekker gjør det meget enkelt og trygt å bevege seg rundt på båten.
PERFEKT TRAPP opp til flybridge.
SMART REKKE: På hver side kan rekka felles ut slik at man får en leider opp på sidedekket.

Gigant på få fot

Det borger for kvalitet at Corvette 340 bygges ved Fleming Yachts verft i Taiwan. En testdag på Marstrandsfjorden i høst overbevist oss om at Corvetten fra 1974 fortsatt bør kunne forføre sitt publikum.

Publisert Sist oppdatert

Corvette 340 er en fremragende langturbåt for det voksne paret. Vi ville hatt den som en klar favoritt dersom vi ønsket å utforske nordiske farvann gjennom lengre tid. Utgangspunktet for dagens 340 er Corvette 320 som ble lansert i England i 1974 og bygget der frem til 2008. Da ble former og rettigheter solgt til Taiwan, hvor Corvette 340 gjenoppsto i fjor – bygget ved det samme verftet som bygger de mektige og ekstremt velbygde Fleming-båtene. Corvette 340 ble relansert i Skandinavia under Öppna varv på Orust i slutten av august og under Båter i sjøen i Sandvika i september. Vi har testet denne ekstremt voluminøse 34-foteren i sterk vind på Marstrandsfjorden – og latt oss imponere.
Det er ofte på detaljene man ser hvor båtbyggerens hjerte ligger. I Corvette 340 finner man løsninger som åpenbart er resultat av flere tiårs produktutvikling. Det lille, elegant utformede beslaget, den perfekt plasserte håndrekka, kryssholtet rett ut for døren på styrbord side, slitekanten i rustfritt ved kryssholtet osv. som røper at dette er en båt bygget av sjøfolk for folk som virkelig vil være til sjøs. Og så er det ikke spart på kvaliteten.


Sjøegenskaper

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER