Bli abonnent Nyhetsbrev Annonser hos oss

Norsk utfordrer i aluminium

Svenskene og finnene har lenge vært dominerende på aluminiumsbåter. Kassbøl Boats på Hitra utfordrer nå med to robuste utgaver i ni-meters klassen.

Publisert Sist oppdatert

AV AMUND RICH. LØKEN

Kaasbøll Boats på Kuøya i Hitra kommune utenfor Trondheim er spesialist på bygging av aluminiumsbåter. I disse dager sjøsettes to robuste utgaver i den nye 900-serien, en outboard- og en cabinversjon. Begge båtene er bygget for fritidsbåtmarkedet, men konstruksjonen er likevel egnet til profesjonelt bruk.

CABIN:

Den 33 fots store aluminiumsbåten Kaasbøll 900 med hytte leveres med VM diesel på alternativt 265 eller 300 hester.

Med sine nyheter tar verftet et steg opp fra sine åpne aluminiumsbåter i serien fra 17 til 22 fot.
Outboardversjonen er en åpen jeep med styrekonsoll. Standard motorisering er 2x 250 hester Evinrude E-tec. Toppfarten skal da, i følge produsenten, være over 50 knop og prislappen på 1.1 million kroner.

Båten er utstyrt med en hardtop med stor luke over styreposisjonen. Også denne versjonen kan leveres med Volkswagen innenbords dieselmotor. Båten, som er 9 meter lang, har en bredde på 2.70 meter. Båten har en skarp v-bunn på 24 grader.

Versjonen med innenbordsmotor har styrhus med salong, en køyeplass under dekk og eget toalettrom. Den leveres med VW 265 hk diesel, eller med den større varianten, 350 hk VW V-8, med toppfart på henholdsvis 28 og 38 knop. Prisen for båt med styrhus starter på 1.3 millioner kroner. Båten har et skrog på 9.80 meter og en bredde på fire meter, og en v-bunn på 22 grader. Kaasbøll legger stor vekt på kundetilpasning av båtene.


SPREK: Aluminiumsbåten Kaasbøll 900 outboard er god for litt i overkant av 50 knop med sine 2x250 hk Evinrude E-tec.

Verftet på Kuøya mellom Ansnes og Fjellværøy produserer opp mot 100 båter i året og har 11 ansatte. Det er Idar Kaasbøll som har konstruert og designet begge nyhetene i den nye 900-serien.


GOD PLASS: Det er god plass i styrhuset på Kaasbøll 900 Cabin. I tillegg til salong og passasjerstol i kjøreretningen har båten en køye i lugar og eget toalettrom under dekk.

Mer info: www.kaasboll-boats.no/


(10.08.2011)