Windy til Polen

Norges største båtprodusent, Windy Boats, følger mange andre produsenter og flytter all produksjon ut av landet. 50 personer mister jobben i Arendal.

Publisert Sist oppdatert

Markedet for fritidsbåter har vært meget svakt helt siden finanskrisen startet i 2008, og samtidig har kostnadene ved å produsere båter i Norge blitt for store. Flere norske båtprodusenter har allerede flyttet ut av Norge, og Windy Boats AS følger nå etter.
Nøkkelposisjoner i Windy Boats AS, som design, utvikling, salg, markedsføring, kvalitets-kontroll og økonomi, vil forbli i Arendal, sier produsenten i en pressemelding.

Store tap

Windy Boats styreleder og eier, Trygve Hegnar, sier at beslutningen var tung å ta, men tapene de siste årene har vært store, og når det koster tre ganger så mye å produsere båter i Norge som i Polen, hadde vi ikke noe valg.
Selskapets adm. dir., Knut Heiberg- Andersen, sier at flyttingen av produksjonen vil ramme rundt 50 ansatte, og denne prosessen vil bli gjennomført på en ryddig og ordentlig måte. Myndighetene er allerede varslet og de interne prosessene i bedriften er i gang.
Hva som vil skje med produksjonslokalene på Skarpnes i Arendal er ikke klart, men Heiberg-Andersen sier at man håper å kunne bruke disse til et Windysenter for merkeservice, klargjøring, salg og ettersalg samt muligens opplagstjenester og vedlikehold av Windybåter.