NY EIER: Finske Yamarin er solgt til motorgiganten Yamaha.

Yamarin skifter eier

Konekesko i Finland, en del av Kesko-konsernet, har inngått avtale om å selge sin Yamarin båtdivisjon til Inha Works Ltd, et datterselskap av Yamaha Motor Europe.

Publisert Sist oppdatert

Dermed er Båtmagasinets spekulasjoner fra en nettartikkel i oktober i år bekreftet. Bakgrunnen for spekulasjonene var at Yamaha gjorde oppkjøp av finske Buster Boats i fjor og at det lå i kortene at nye oppkjøp ville komme.

"Gledens dag"

-Jeg er veldig glad for at produksjon av Yamarinbåtene vil fortsette av vår mangeårige partner Yamaha Motor Europe. Vi ser at dette gir Yamarin de beste forutsetningene for fremgang og vekst både i det nasjonale markedet og i eksportmarkedet, sier visepresident Antti Meriläinen i Kesko i en pressemelding i dag.

Mer aluminium

-Aluminiumsbåtene Yamarin Cross har vært en stor suksess for Konekesko, mens salget av de tradisjonelle båtene har bremset opp. En avtale med Yamaha Motor som en sannsynlig kjøper kan være både logisk og mulig, siden det ville gi Yamaha en meget sterk markedsposisjon for aluminiumsbåter, som er svært "hot" på det skandinaviske markedet, sa IBIs skandinaviske korrespondent, Lars-Åke Redéen, i en kommentar til Båtmagasinet i oktober.

Yamaha Motor distribuerer allerede Yamarinbåter i Sverige og Norge. Også i Finland selges med Yamahas motorer på hekken. Kesko's egne båtmerker er: Yamarin, Yamarin Cross, Suvi og Palta Boats.