Yamarin Cross 60 Cabin er første stYamarin Cross 60 Cabin er første styrhusbåt fra det populære merket.
Yamarin Cross 60 Cabin er første stYamarin Cross 60 Cabin er første styrhusbåt fra det populære merket.

Her er de nye Yamarin-båtene

For en måned siden fikk vi tegningene av Yamarins nyheter for 2013. Nå er båtene testkjørt og fotografert.

Publisert Sist oppdatert

Se stor bildeserie nederst i artikkelen

Yamarins Cross-båter skiller seg fra de tradisjonelle Yamarin-båtene ved at skroget er i aluminium. Det gjør båtene enda stivere, og bedre i sjøen.  Det er i Cross-serien Yamarin nå utvider med to nye modeller.

HER kan du lese vår test av Yamarin Cross 53 BR og 53 CC

Vi har også testet største båt i serien, Yamarin Cross 63 BR.

Cross 49 BR er fem meter lang bowrider spesielt tiltenkt hyttefolket. Båten har en fin sitteplass foran vindskjermen, som spesielt de yngre vil sette pris på. Her blir ferden fartsfylt og spennende, mens den eldre garde sitter trygt bak skjermen som dekker hele båtens bredde. I følge Yamarin er uteplassen den største i segmentet. Dør mellom salong og sittebrønn forut er standard.

Cross 49 Bow rider har syv sitteplasser, og er godkjent for seks personer.  Med to personers belastning oppnår 49 BR 26 knop med 40 hesters motor. De fleste vil nok velge 50- eller 60 hk på en båt av denne typen for å oppnå planingsfart med relativt full båt. Toppfarta er henholdsvis 28 og 32 knop med Yamaha F50 og F60.

YAMARIN CROSS 49 BR. Se flere bilder nederst i artikkelen.

Yamarins første styrhusbåt

Yamarin Cross 60 Cabin er den første styrhusbåten i Cross-programmet, som fra før av består av tre bowridere (inkludert den nye 49 BR) og to skjærgårdsjeeper.

Styrhuset er forovervinklet for å gå et tøft utseende, og akterdekket burde være ypperlig for fisking. Det er enkel adkomst til badeplattformene på begge sider, ved hjelp av porter på begge sider av akterdekket.

Også denne nyheten er nå testkjørt. Med største motor, Yamaha 150, oppnådde båten 44 knop. Øsnkes en billigere båt vil 100 eller 115 hk være passelig. Da er toppfarta 32 og 36 knop.