Deler ut spesialsekker til «Strandryddedagen»

I forbindelse med årets offisielle strandryddedag deler Wee Marine ut gratis spesialsekker til foreninger og idrettslag.

Publisert Sist oppdatert

Strandryddedagen arrangeres i år lørdag 6. mai, og i den anledning deler Wee Marine ut gratis sekker for sanking av søppel langs kysten. Sekkene er ikke vanlige plastsekker, men slipper igjennom vann i likhet med en striesekk, noe som gjør det enklere å samle avfall i og ved sjøen.

50 sekker pr søker

Alle idrettslag og foreninger kan søke om å få tilsendt sekker, der maksimalt antall er 50 per søker.

Nasjonal dugnad

Strandryddedagen er en nasjonal dugnad i regi av Hold Norge Rent, der flere tusen frivillige rydder sine lokale strender for søppel en lørdag i året. Hold Norge Rent har arrangert Strandryddedagen siden 2011, og miljøbegivenheten har vokst hvert år siden.

Bekymret for forsøpingen

Åge Wee, som også står bak verdens største undervannsdugnad ”Project Aware Smedasundet”, er bekymret for den stadig økende mengden avfall som dumpes i havet.

– Å holde havet og strendene rene for plast og annet skadelig avfall er noe av det viktigste vi kan gjøre. Det er trist å se at mengden avfall bare øker årlig, og hvilke konsekvenser dette har for livet både i og nær havet. Vi ønsker å bidra der vi kan, sier daglig leder i Wee Marine, Åge Wee.

Alle som ønsker sekker tilsendt kan kontakte Åge Wee på aage@wee.no.

Daglig leder i Wee Marine, Åge Wee wee deler ut gratis spesialsekker til lag og foreninger i anledning den store ”Strandryddedagen 2017”.