Kalkavleiringer vaskes greit vekk. Eddik er også effektiv til denne jobben. (Foto: Ingvar Ø. Johnsen)

Flere bruksområder enn du antakelig trodde

Nye vidundersprayer popper opp, men WD 40 er fortsatt en av de seiglivede kongene på haugen. Super på mekanikken og elektronikken, men også grei til å impregnere båtsko og støvler og over 100 andre jobber i hverdagen både her, der og ikke minst: ombord.

Publisert Sist oppdatert

Om ikke det var nok: Som du ser på den andre linken i denne artikkelen, er det en liste med 2000 bruksområder. Det er vel å kryste maksimalt ut av bruksområdene, men likevel; WD 40 er en av sprayboksene som har fått fast påmønstring ombord i mange fritidsbåter båter. Midler med flere bruksområder er gull verdt av plassmessige hensyn.

Ombord i båt kan begge disse variantene være å fortetrekke. Den ene er utstyrt med fastmontert dyserør, som ofte har en tendens til å forsvinne. Fleksituppen på 18 cm. Gjør at du kommer til på de mest kronglete stedene.

Universell

WD 40 er vannfortrengende og det finnes sprayer som er bedre på sine smalere områder med både smørende og rustløsende egenskaper, men som har trøbbel med å slå WD-boksens brede bruksområde. 

    Ett område er førstehjelp til morkne O-ringer, som på den runde luka på det ene bildet. Et annet bruksområde er der det  oppstår kalkavleiringer etter vann,  - om det er på benkeplate, i dusjen, i toalettet m.m. 

 

Her er 100 anvendingsområder:

https://wd40.no/hjemmet/vannavstoetende-multispray/

Og om ikke det var nok: Her er 2000. (Engelsk):

https://www.wd40.com/img/WD-40_2000_uses.pdf