MER VANNSCOOTER: Regjeringen vil fjerne forbud mot bruk av vanscooterkjøring – selv i nasjonalparker. Men kommunene kan si nei.(Foto: Amund Rich. Løken).

Regjeringen åpner for mer bruk av vannscootere

Regjeringen vil oppheve den sentrale forskriften om forbud mot bruk av vannscootere, men kommunene kan reservere seg. Uten lokalt forbud blir det fritt frem – selv i definerte nasjonalparker.

Publisert Sist oppdatert

Fra tidligere regjeringers bastante nei til all vannscooterkjøring i Norge, via en viss lemping av reglene, svinger den nåværende regjering seg til å åpne for vannscooterkjøring til og med i nasjonalparker.

Fjernet forskriften

Det var ifølge NRK varaordfører Charlotte Therkelsen Sæterdal i Kragerø som fant ut at det i forbindelse med opprettelsen av to nye nasjonalparker på Sørlandet. Opprinnelig lå det inne et eget forbud mot vannscooterkjøring, men varaordføreren reagerte da hun så at det plutselig var fjernet. Hun sier til NRK at hun synes det er drøyt at man bruker en nasjonalparkforskrift til å fremme det hun mener er partipolitiske synspunkter.

Kommunene kan si nei

Hun reagerer også på at kommunen ikke har blitt informert om endringen. Dette bestrider statssekretær i Klima- og miljødepartementet, lars Andreas Lunde fra Høyre. Han sier kommunen på forhånd ble orientert muntlig. I tillegg understreker han at en kommune selv kan lage forbud mot vannscooterkjøring dersom de ønsker det.

– Regjeringen har sagt at vi ønsker å oppheve den sentrale forskriften når det gjelder bruk av vannscooter. Det må være opp til lokale myndigheter å avgjøre hvorvidt det skal være lov med vannscooterkjøring i nasjonalparker, sier han.