ORIGINAL OPPFINNELSE:Pinnene ser du godt gjennom bakruta.Rygg bilen bakover til pinnen på hengerfeset faller av.

Enklere hengertilkobling

Den svenske oppfinnelsen Koppla Fix gjør at du enkelt rygger bilen inntil hengeren - uten bruk av ryggekamera eller menneskelig markør.

Publisert Sist oppdatert

Lei av å gå ut og inn av bilen for å se avstanden fra båthenter til hengerfeste? Ryggekamera er en løsning, Koppla fix er en langt rimeligere variant.

Sett en stav på hengeren, og en på hengerfestet, så er det bare å rygge til det røde og det grønne festet finner hverandre, og det ene faller av. Teleskopstavene ser du enkelt i bakspeilet.

Har du førerkort klasse B er det store begrensninger i hvilke tilhengere du har lov til å kjøre. Sjekk ut Statens Vegvesens tilhengerkalkulator.

Koppla Fix består av to teleskopstenger, som festes med magnet på både henger og hengerfeste.  Prisen er 270 svenske kronor. www.alconsult.se

Slik funker ryggehjelperen:

Nå i april/mai er det høytid for tilhengerkjøring her til lands. Båter skal på sjøen, og loppemarkedet skal ha skrotet fra garasjen din. Her er Din Sides råd for kjøring med tilhenger:

Slik endrer kjøringen seg med tilhenger:

  • Bremselengden blir lengre, så tilpass farten. Dette gjelder særlig om tilhengeren ikke har brems.
  • Vær oppmerksom dersom tilhengeren er bredere enn bilen din. Husk at du trenger mer plass til å svinge.
  • Rygging blir en helt annen prosess med tilhenger. Pass på å bruke speilene godt, og få gjerne en person til å hjelpe deg.
  • Hvis tilhengeren ikke har brems, og vekten overstiger 300 kg, har du ikke lov å kjøre fortere enn 60 km/t.

Les mer om tilhengerkjøring på DinSide