BÅTGJESTER: Norske båtgjester har bidratt sterkt til kåringen av Strømstad til "Årets båtkommune" i Sverige.

Det norske båtfolket elsker Strømstad

Den svenske båtbransjeorganisasjonen Sweboat har utnevnt Strømstad til «Årets båtkommune».

Publisert Sist oppdatert

I flere år har båtkommunen nær norskegrensen ligget godt an i kåringen, men ført i år gikk den hyggelige byen helt til topps.

Hele sommeren strømmer det norske og svenske båtturister til Strømstad. Stor pågang av båtfolk har bidratt sterkt til kommunens satsing på gjestehavnen midt i byen.

-I Strømstad er den kommunale satsingen en garanti for at båtlivet fungerer bra, sier Mats Eriksson, som er administrerende direktør i Sweboat i en pressemelding.

Sweboat har gjort vurderinger av gjestehavnene basert på brukerundersøkelser. Det er stilt spørsmål til kommunene, båtforeninger og private aktører rundt kostnader, kø-tider, service og miljøstasjoner.

Rangeringen er basert blant annet på opplysninger fra kommunene rundt hvilke investeringer og utviklingsprosjekter, som er gjort knyttet til båtlivet.

- Når vi bedømmer kommunene ser vi på pris, tilgjengelighet og service som nøkkelfaktorer. Strømstad kommune viser et stort engasjement og vilje til å forbedre forutsetningene for det å ha egen båt, heter det i pressemeldingen. Det norske båtfolket skal ha sin del av æren for at Strømstad er «Årets båtkommune» i Sverige.