TØFF: Nyheten Sting Fast Track 630 er en tøffing. (FOTO: AMUND RICH. LØKEN)

Tar opp kampen om hobbyfiskeren

Kanskje er hyttebåten Sting 630 Fast Track først og fremst tiltenkt hobbyfiskeren, men den kan fort bli et nytenkende alternativ for småbarnsfamilien.

Publisert Sist oppdatert
SITTER: Som klistret i sjøen ved kraftig svingmanøvrering. (FOTO: AMUND RICH. LØKEN).

Båtbyggeriet Mirage i Augustow i Polen, som er 50 % eiet av norske Nordkapp, har lenge gått svanger om å utvikle en hyttebåt for det voksende markedet av speedsjarker i Europa, et marked som i stor grad er dominert av franske Jeanneau og Bennetau. Nordkapps husdesigner Espen Thorup ble satt på saken.

Ny «norsk» utfordrer

Etter grundig planlegging og gjennomføring er resultatet endelig på plass i Norge. Sting 630 Fast Track blir dermed - sammen med Askeladden - en «norsk» utfordrer i den tøffe kampen om det voksende europeiske markedet av mindre helårs hyttebåter. Om ikke lenge er det også ventet en større utgave i Fast Track-serien.

STORT TAK: Taket strekker seg godt over den utvendige styreposisjonen. (FOTO: AMUND RICH. LØKEN).

2 voksne og 2 barn

Båtmagasinet har vært på vannet med nyheten. Den er spekket med praktiske løsninger i kjent Thorup-stil, har fine soveplasser til to voksne og to barn, mye stuveplass under køyer og i dørken, har to styreposisjoner og et stort akterdekk som kan tilpasses solslikkere eller hobbyfiskere. Hele ideen med Fast Track bygger på modulprinspippet, hver båt kan med en lang rekke opsjoner tilpasses brukeres behov og ønsker. Med både toalett og bysse innbyr den til weekendtur for familien eller overnatting i uthavnen for hobbyfiskeren.

Nesten 40 knop

Med en 150 hesters Evinrude E-Tec HO går den tett oppunder 40 knop, har en nokså markert V-bunn som er god å ha i rufsete sjø. Hytta, som forøvrig har en meget god takhøyde, en plassert en tanke ut av senter for å og plass til en grei passasje på styrbord side frem til et flatt og fint dekk.
Båtmagasinet kommer tilbake med et fyldig førsteinntrykk av den etterlengtede nyheten.

FORNØYD: Endelig kan båtkonstruktør Espen Thorup sette seg inn i en ferdig utgave av Fast Track-serien sin. (FOTO: AMUND RICH. LØKEN).

FAKTA OM STING 630 FAST TRACK 

Største lengde: 6.48 meter (inkl.plattform)

Største bredde: 2.52 meter

Vekt u/motor: 1230 kg

Drifstoff: 200 liter

Motoralternativer: Evinrude E-tec G2 115 hk/150 H0

Antall personer: 6

Soveplass: 2+2

CE-Klasse: C

Pris fra kr: 428.000 (standard båt m/115 hk)