NORSK DESIGNER: Espen Thorup har designen den nye helårsbåten fra Sting

Ny helårsbåt fra Sting

Sting kaster seg inn i kampen om helårsbrukere og hobbyfiskere med sin nyhet 630 Fast Track. Båten skal utfordre europeiske volumprodusenter som for lengst har sett et voksende marked for små og mellomstore hyttebåter.

Publisert Sist oppdatert
HELÅRSBÅT: Sting 630 Fast Track blir en helårsbåt ideell for hobbyfiskere.

Først ut i den nye Sting-serien er en seks meters utgave, men om ikke lenger dukker det også en syv-meter opp. Det er norske Espen Thorup som har designet nykommeren. Det er polske Mirage som produserer Sting-båtene. Mirage er 50 % eiet av norske Nordkapp Boats.

Tilpasset nordiske forhold

Skisser av den "norske" utfordreren blir vist på den internasjonale båtmessen i Düsseldorf som pågår i disse dager. Båtmagasinet har de første bildene. I følge produsenten er det lagt stor vekt på å tilpasse båten nordiske forhold. Mye utstyr er standard, men kjøperen kan i stor grad tilpasse båtens utstyr etter behov. Av standardutstyr kan nevnes hydraulisk styring, bord i styrhuset og putesett. Kalesjeløsning og ekstra styreposisjon ute er ekstrautstyr. Det samme er x-dørk, kjøleskap og navigasjonspakke fra Garmin. Inklusive en solid badeplattform er båten nesten 6.50 meter lang og tilpasset fem personen i styrhuset. Båten kan utstyrets med Evinrude G2 150 hester.
Det er ventet at båten kommer til Norge i mai/juni.

FØRST UT: 630 Fast Track er først ut i en ny serie helårsbåter fra Sting.

Tekniske Data, Sting 630 Fast track:

Lengde: 6,02 meter (6,48 meter m/badeplattform)

Bredde: 2,52 meter

Vekt: 1230 kg/uten motor

Drivstofftank: 200 liter

Motor max.: 150 hk

Sitteplasser: 6 i styrhus

Soveplasser: 3-4